36-vuotias toimitusjohtaja kavalsi yli 160 000 euroa johtamistaan yhtiöistä Espoossa – perheellinen mies oli tuomittu jo aiemmin Belgiassa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi eilen 36-vuotiaan miehen johtamiensa yritysten kahdesta törkeästä kavalluksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Mies tuomittiin yhden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin 60 tunniksi yhdyskuntapalveluun ja maksamaan mittavat korvaukset yrityksille.

Mies tuomittiin kahdesta törkeästä kavalluksesta. Ensimmäinen tapahtui heinäkuun 2011 ja tammikuun 2012 välisenä aikana. Jälkimmäinen teko tapahtui tammi-marraskuussa vuonna 2012.

Kavallusten lisäksi mies tuomittiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Teko tapahtui maalis-syyskuussa vuonna 2015.

Peitteli tekoaan

Mies kavalsi rahaa Espoossa toimivasta rahoitusyrityksestä, jonka toimitusjohtajana hän toimi. Miehellä oli oikeus käyttää yhtiön pankkitilejä.

Ensimmäisen kavalluksen aikaan mies anasti yritykseltä varoja yhteensä 60 000 euroa.

Mies toimi myös toisen yrityksen toimitusjohtajana Espoossa ja hänellä oli oikeus käyttää yhtiön pankkitiliä ja sillä olevia varoja. Tältä yritykseltä mies anasti rahoja omaan käyttöönsä yhteensä 105 000 euroa.

Mies siirsi rahoja omalle pankkitililleen lähes 28 000 euroa ja nosti niitä käteisenä 77 000 euroa. Tekoaan peitelläkseen mies laati yhtiön laskutusohjelmaan vääränsisältöisiä dokumentteja.

Pahensi yrityksen maksuvaikeuksia

Törkeään velallisen epärehellisyyteen mies syyllistyi vuonna 2015 toimiessaan Espoossa erään yrityksen hallituksen jäsenenä, toimitusjohtajana ja myös tosiasiallisen määräysvallan käyttäjänä.

Mies otti itselleen yhtiön varoja siirtämällä niitä kahden muun hallitsemansa yhtiön pankkitilille yhteensä runsaast 105 000 euroa. Varojen luovutukseen ei ollut hyväksyttävää syytä.

Mies aiheutti yritykselle maksukyvyttömyyden ja pahensi sitä oleellisesti. Yhtiöllä oli ollut taloudellisia vaikeuksia jo vuonna 2014 ja se oli ylivelkainen.

Yhtiön maksuvaikeudet johtivat konkurssiin helmikuussa 2016. 

Tuomittu myös Belgiassa

Mies myönsi tekonsa oikeudessa.

Hänet on tuomittu toukokuussa 2019 Belgiassa vankeusrangaistukseen vuosina 2015-2016 tehdyistä rikoksista, jotka ovat pääosin verorikoksia.

Mies suoritti osan Belgiassa tuomitusta vankeusrangaistusta ehdottomana, mutta hän on jo vapautunut. Oikeudessa hän kertoi suunnittelevansa perheensä kanssa muuttoa takaisin Suomeen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan kahden yhtiön konkurssipesälle kullekin 105 000 euroa korvauksia aiheuttamastaan vahingosta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja