Aiheutti karut seuraukset 11-vuotiaan iholle – kasvonaamiosta kohu Yhdysvalloissa

0:40
Voiko nainen olla liian laitettu tai kaunis? Miehet vastaavat

Yes To -merkin kasvonaamioista on noussut pienimuotoinen kohu Yhdysvalloissa. Useat käyttäjät kertovat naamion polttavasta vaikutuksesta.

Kun Kimberly Francis osti kasvonaamion 11-vuotiaalle tytärpuolelleen, hän oletti tytön saavaan siitä vain vähän iloa. Toisin kuitenkin kävi: kun tyttö pani yksisarvisteemaisen greippinaamion kasvoilleen, hän tunsi pian sen "polttavan" ihoaan.

– Käskimme hänen ottaa sen pois ja hänen kasvonsa olivat jo selvästi palaneet, Kimberly kommentoi Buzzfeedin haastattelussa.

Tyttö kertoi melkein sietäneensä kipua, koska pakkauksessa luki "jos iho kihelmöi, naamio toimii".

Kuvia naamion vaikutuksista leviää netissä. Sarahin tytär sai naamion ystävältään, mutta se sai ihon punoittaamaan viidessä minuutissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Hänen kasvonsa näyttivät auringossa palaneilta"

Samanlaisen ongelman kohtasi Donna Bainesin 15-vuotias tytär, joka oli testannut samaa naamiota.

– Hän pani sen kasvoilleen 15 minuutiksi, ja kun hän otti sen pois, hänen kasvonsa näyttivät auringossa palaneilta ja niitä kutitti paljon, Donna kuvailee.

Sosiaalisessa mediassa moni jakoi samanlaisen kokemuksen naamiosta. Vaikeuksia oli ollut myös aikuisilla. Useilla käyttäjillä hämmennystä oli lisännyt pakkauksen lupaus siitä, että "kihelmöinti" vain kertoo tuotteen toimivan.

Brittanylla oli ongelmia naamion kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vetivät naamion pois

Lopulta valmistaja Yes To päätti vetää maskin pois myynnistä. Yhtiö totesi tiedotteessaan, että vaikka tuotteita testataan allergioiden ja ärsytyksen varalta, se ottaa asiakkaiden palautteen vakavasti ja paneutuu asiaan.

– Asiakkaiden turvallisuus ja tyytyväisyys ovat meille tärkeimpiä asioita. Tuotteemme on myös tarkoitettu vain aikuisten käyttöön. Olemme kuitenkin päättäneet vetää tämän kyseisen tuotteen pois myynnistä sen ajaksi, että tutkimme valituksia, joita olemme saaneet ja nähneet netissä, yhtiö totesi tiedotteessaan.

Käyttäjien mukaan naamion pakkauksessa ei kielletä käyttämästä tuotetta lapsille.

BuzzFeedin mukaan punoitusvaikutus oli onneksi sen haastattelemilla käyttäjillä väliaikainen: punoitus oli laskenut naamion käytön lopettamisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja