Mainos

Äidin varoitus huomaamattomasta vaarasta: "Huomasin pieniä pisteitä hänen jaloissaan, vatsassaan, käsissään ja kainaloissaan"

Äiti julkaisi havainnollistavia kuvia vaarasta, joka voi jäädä helposti huomaamatta. 

Äiti Beka Setzar julkaisi viime kesänä Facebookissa silmiä avaavan kuvan tuskin silmillä havaittavasta vaarasta, joka aiheutti hänen pienelle tyttärelleen vakavia oireita. Varoitus on ajankohtainen taas nyt, kun ilmat ovat alkaneet lämmetä. 

Emmalee oli eilen leikkimässä ulkona ja pyöri maassa nauttien sadettimesta. Kun hän tuli sisään ja meni päiväunille, huomasin pieniä (tarkoitan todella pieniä) pisteitä hänen jaloissaan, vatsassaan, käsissään ja kainaloissaan, ohiolaisäiti kirjoittaa. Emmalee oli ollut ulkona vain puoli tuntia.

Aluksi äiti luuli pisteitä siemeniksi, mutta kun ne eivät lähteneet pois pyyhkimällä, hän ymmärsi toden teolla pisteiden alkuperän. Ne olivat punkkeja!

Äärettömän pieni asia, suuri vaara 

Välittömästi vaaran ymmärrettyään äiti ryhtyi toimeen.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Käytin melkein puolitoistatuntia siihen, että poimin yli sata pientä vauvapunkkia pois hänestä, kylvetin häntä pitkään ja huuhtelin uudelleen, pesin kaikki petivaatteet, vaatteet ja lelut, joihin hän oli ollut kosketuksissa. Ja annoin Benadrylia (antihistamiinia).

Vaikka punkit oli saatu pois tytön kehosta, tyttö heräsi seuraavana aamuna kuumeeseen. Lisäksi hänen vartaloaan peittivät punaiset puremajäljet ja isokokoiset nestekertymät. 

Äiti vei tytön sairaalaan, jossa hänelle määrättiin voimakkaita antibiootteja ja antihistamiineja. Onneksi punkit huomattiin ajoissa ja tyttö selvisi vähällä. Lopputulos voisi olla hyvinkin toisenlainen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti jakoi kuvan tyttärensä oireista jakaakseen tietoa siitä, kuinka pieni asia voi aiheuttaa niin suuren vaaran. Eräässä kuvassa punkki on asetettu kolikon viereen havainnollistamaan, kuinka pienestä tuholaisesta oikein on kyse. Punkki voi huomaamatta pesiytyä vaikka kynsien alle, kuten Emmaleenkin tapauksessa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Videolta löydät lisätietoa punkkien levittämistä sairauksista.

25:19

Lähde: CountryLiving 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.