Mainos

Äidin vahva kuva muistuttaa toivosta – synnytti kesken syöpähoitojen

Pienen terveen pojan äiti haluaa antaa toivoa kaikille sairastuneille vanhemmille; myös onnellisia loppuja tapahtuu.

Sen jälkeen, kun Maria Criderille diagnosoitiin rintasyöpä, hän on kokenut paljon – niin surua, iloa kuin vaikeuksiakin. Nainen on joutunut lyhyen ajan sisällä käymään läpi muun muassa rinnanpoistoleikkauksen, 16 kierrosta kemoterapiahoitoja, suunnitellun keisarinleikkauksen ja munasarjojen poiston.

– Paljon on kuitenkin vielä edessä, ennen kuin voin laittaa tämän osan elämästäni sivuun, Maria kertoo.

Syöpä laitettiin synnytyksen ajaksi hetkeksi sivuun

Saadessaan rintasyöpädiagnoosin lokakuussa 2016 Maria oli kolmannella kuulla raskaana. Odottavalle äidille vakava uutinen tarkoitti myös sitä, että hän joutuisi käymään läpi rankkoja syöpähoitoja raskautensa toisella ja viimeisellä kolmanneksella. Tämä aiheutti Marialle luonnollisesti huolta; miten syöpähoidot tulisivat vaikuttamaan syntymättömään lapseen?

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Seuraavan vuoden huhtikuussa yksi huoli päättyi, kun 27-vuotias Maria synnytti terveen pojan suunnitellussa keisarileikkauksessa. Vaikka Maria on synnyttänyt kaksi ensimmäistä lastaan keisarileikkauksella, tämä kerta poikkesi huomattavasti muista. Synnytyssaliin asennettiin kamera ja äidin eteen monitori, josta hän pystyi seuraamaan synnytyksen etenemistä. Tunteellisen operaation päätteeksi äiti sai vihdoin syliin poikansa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Vaikka hoitajat ja Maria itse tiesivät, että imetyksen kanssa voisi tulla ongelmia äidin terveystilanne huomioon ottaen, hoitajat kehottivat äitiä kokeilemaan imetystä yhdellä rinnalla. Sillä hetkellä hän ei ollut syöpäpotilas, vaan tuore äiti.

Valokuvaaja Bonnie Husseyn upeiden kuvien välityksellä Maria haluaa antaa toivoa kaikille sairastuneille äideille, jotka ovat huolissaan lapsensa puolesta. Hänen poikansa on elävä todiste siitä, että kaikki voi päättyä onnellisesti.

***

6:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.