Mainos

Äidin koskettava kirjoitus HS:ssä: Poikani suree kotona, kun muut lapset juhlivat

Helsingin Sanomien mielipideosastolla on nostettu esiin säännöllisesti vanhempia puhuttava aihe: kuinka rajata lasten syntymäpäivien vieraslista ketään loukkaamatta.

Päiväkoti-ikäisen pojan äiti kehottaa vanhempia kiinnittämään huomiota siihen, ettei vain yhtä henkilöä jätetä kutsumatta lasten juhliin. Äiti kertoo poikansa olevan surun murtama, koska hänet on jätetty syksyn aikana ainoana poikana kutsumatta ryhmänn poikien synttärijuhlille.

– Pojat leikkivät päiväkodissa yhdessä, ja lapseni pitää poikia kavereinaan. Poikani on hyväntahtoinen ja kiltti, mutta hänen leikkitaitonsa ovat hiukan ikätovereita jäljessä. Siksi hän joutuu toisinaan turvautumaan aikuisen apuun, jotta pysyy leikeissä mukana.

Äiti sanoo, että heidän perheessään lapselle on opetettu, ettei ryhmästä koskaan jätetä vain yhtä henkilöä kutsumatta.

– En odota, että lapset osaisivat asettua toisen asemaan ja miettiä, miltä kutsumatta jääneestä lapsesta tuntuu, mutta vanhempien on se osattava tehdä ja estää syrjintä. 

– Ehkä sieltä juhlapöydästä kuitenkin löytyisi se yksi ylimääräinen paikka, jotta yhdenkään lapsen ei tarvitse surra kotona sillä aikaa, kun muut juhlivat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.