Arabianrannassa surmatun pikkupojan naapurilta koskettava kirjoitus: "Olemme menettäneet yhteisömme jäsenen, lastemme leikkikaverin"

Kirkkoherra Kari Kanala: Näin käsittelet traagista henkirikosta lapsen kanssa 1:54
Näin kirkkoherra Kari Kanala kommentoi alueen asukkaiden surua sekä sitä, miten tapauksesta kannattaa puhua lasten kanssa.

Arabianrannassa sijatsevassa kerrostaloyhtiössä on viime päivät käsitelty suurta surua ja hämmennystä. Jouluaattona yhtiössä sijaitsevassa asunnossa surmattiin pieni 7-vuotias poika. 

Poliisin niukan tiedotuslinjan vuoksi tapauksen ympärillä on vellonut paljon avoimia kysymyksiä. Moni naapuri on kieltäytynyt kommentoimasta medialle mitään kunnioituksesta uhrin perhettä kohtaan.

Yhteisöllisyys on kyseisessä taloyhtiössä vahvaa, kertoo uhrin perheen naapuri Tuomas Mäkipää julkisessa Facebook-kirjoituksessaan. Mies kertoo olevansa ammatiltaan Anglikaanisen kirkon pappi.

Hän kirjoittaa, että juuri yhteisöllisyyden vuoksi pienen pojan muistotilaisuus syntyi joulupäivänä tunneissa.

"Jotta yhteisöllisyys olisi toimivaa, kuuluu siihen myös oman tilan, oman kodin, yksityisyys. Osa haluaa pysyä poissa yhteisöllisestä toiminnasta ja sekin on mahdollista. Pakottamalla ja teennäisyydellä ei luoda mitään hyvää", Mäkipää kirjoittaa.

Hän korostaa kirjoituksessa, että monikaan taloyhtiössä ei aidosti tiedä, mitä jouluaattona tapahtui. Hän painottaa kirjoituksessa myös sitä, että asukkaat eivät halua kertoa perheestä, jonka moni heistä tuntee ja jonka koti on yhä taloyhtiössä. 

"Olemme menettäneet yhteisömme jäsenen, lastemme leikkikaverin, joka vielä muutama päivä sitten kulki muiden mukana, sanoi reippaasti ”Hei!” rapussa ja tunki rapun ovesta sisään samaan aikaan kanssasi, jotta pääsi kaverin ovelle."

Hän toivoo, että sekä uteliaat kansalaiset että media oppisivat odottamaan tietoa. Erityisesti lasten ja nuorten takia on hänen mukaansa tärkeää kertoa faktoja ilman spekulaatiota. 

"Tänä aamuna aukaisin verhot ja huomasin kynttilämeren pihallamme kasvaneen. Päällimmäisenä tunteena on suru. Lapset virittelevät leikkejään, vaikka tieto kaverin kuolemasta on heidätkin saavuttanut ja tuo surua ja monia kysymyksiä", Mäkipää päättää kirjoituksensa. 

MTV julkaisee osia kirjoituksesta Mäkipään luvalla.

Lue myös:

    Uusimmat