Mainos

Äiti kiittää Karjalaisessa: Tytär löysi ystäviä puhumalla – "Hyvikset ovat reilu enemmistö"

5:05

Alakouluikäisen tytön äiti kirjoittaa sanomalehti Karjalaisen yleisönosastossa tyttärensä vaikeudesta löytää kavereita koulussa. Lopulta kaikki kuitenkin kääntyi hyvin ja tyttö sai ystäviä.

Video: Nuorten ääni -toimitus-pohti toissaviikolla nuorten ja aikuisten kiusaamista.

Tytär oli purskahtanut kotona itkuun, kun ei löytänyt koulusta kavereita.

Äiti kertoo tyttärensä kysyneen kahdelta tytöltä, voisivatko he leikkiä kolmestaan. Vastaus oli kielteinen. Leikkikaverit oli jo varattu pitkälle tulevaisuuteen.

Nimimerkki Kiitollinen äiti kirjoittaa jokaisen äidin tietävän, miltä tällaisen asian kuuleminen äidistä tuntuu: ”Ihan kamalalta".

Äiti neuvoi tytärtään kertomaan koulussa, miltä tuntuu, kun tulee jätetyksi leikkien ulkopuolelle. Tytär itse ei ollut vakuuttunut ehdotuksesta. Se ei kuulemma toimisi.

Kaverivaraukset jäivät historiaan

Tytär päätti kuitenkin kertoa koulussa, että hän tulee surulliseksi, kun hänet jätetään leikkien ulkopuolelle. Hänen yllätyksekseen kertominen tuottikin tulosta.

Tytöt, jotka eivät aiemmin haluneet leikkiä kirjoittajan tyttären kanssa, ottivatkin tämän leikkeihinsä. Tytöt sanoivat, etteivät olleet ajatelleet, miltä tuntuu jäädä yksin. Äiti kertoo, että samalla kavereiden varaaminen pitkälle tulevaisuuteen ole loppunut.

Äiti kertoo saaneesa tapauksesta vahvistusta uskolleen siitä, että valtaosa ihmisistä on hyviä. Nimimerkin mukaan "suurin osa meistä on hyväntahtoisia ja toisistaan välittäviä lapsia ja aikuisia".

 – Hyvikset ovat reilu enemmistö, kunhan vain muistetaan uskoa siihen ja antaa sille mahdollisuus, nimimerkki Kiitollinen äiti kirjoittaa Karjalaisessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja