Koira puri 7-vuotiasta Espoossa urheilukentällä, jonne eläinten vieminen oli erikseen kielletty – kentällä kaveriensa kanssa oleskellut koiran omistaja tuomittiin sakkoihin

Koira hyökkäsi 7-vuotiaan lapsen kimppuun koulun urheilukentällä Espoossa. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi koiran omistajan sakkoihin.

Välikohtaus sattui toukokuussa 2018. Koiran omistaja oli tuolloin tuonut sekarotuisen koiransa aidatulle urheilukentälle. Koirien vieminen kentälle oli kielletty erikseen kyltillä, joka oli kentän edessä.

Nainen oleskeli kentällä kaveriporukkansa kanssa. Hän oli kytkenyt koiran kiinni kentän aitaan porukan istumapaikan taakse, mutta koira oli päässyt hyökkäämään kentällä juosseen 7-vuotiaan lapsen kimppuun. Koira puri lasta kädestä kahdesti.

Lapsen käsi jouduttiin tikkaamaan kahdesta kohtaa. Lapsen vanhemman mukaan käsi oli kipeä yli viikon ajan. Kohtaamisesta jäi muistoksi arpi.

Tuomittiin myös huumepäissään ajelusta

Nainen ei tullut selvittämään asiaa oikeudenkäyntiin, mutta myönsi aiemmin poliisikuulusteluissa, että hänen koiransa oli purrut lasta. Hänet tuomittiin eläimen vartioimatta jättämisestä ja vammantuottamuksesta.

Lisäksi naiselle luettiin tuomio huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Tuomion perusteella hän oli ajanut autolla huumepäissään, vaikka oli ajokiellossa.

Rangaistukseksi nainen määrättiin maksamaan 70 päiväsakkoa, joista jää maksettavaksi minimisumma, 420 euroa. Koiran puremalle lapselle nainen joutuu korvaamaan tilapäisestä haitasta sekä kosmeettisesta haitasta yhteensä 1300 euroa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus ratkaisi asian tänään. Tuomio ei ole lainvoimainen.  

Lue myös:

    Uusimmat