Äidin karu kuvapari paljastaa, miltä synnytyksen jälkeinen masennus näyttää: "Pelkään, että ajattelette, että olen heikko"

Amerikkalaisäiti on paljastanut kahdella paljonpuhuvalla kuvalla, miltä synnytyksen jälkeinen masennus todella näyttää.

Amerikkalainen, kahden lapsen äiti Kathy DiVincenzo halusi kiinnittää huomiota monen äidin kamppailuun synnytyksen jälkeistä masennusta vastaan. Niinpä hän jakoi raadollisen kuvaparin itsestään kahden lapsensa kanssa.

Ensimmäisessä kuvassa synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, ahdistuksesta ja pakko-oireisesta häiriöstä kärsivä DiVincenzo istuu lastensa kanssa sotkuisessa lastenhuoneessa tukka sekaisin, meikittä, paidan olkain roikkuen ja apaattisen näköisenä yrittäen vaihtaa nuoremman lapsen vaippaa.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Toisessa, samassa huoneessa otetussa kuvassa äiti näyttää raikkalta ja pirteältä. Tukka ja meikki on kunnossa, vaatetuksesta puhumattakaan. Huone on siisti ja vanhempi lapsista puettu yhtä lailla siististi. Myös nuoremmalla lapsella on kaikki hyvin omassa pedissään.

Äiti hymyilee ja näyttää rennolta.

"Molemmat kuvista edustavat elämääni"

Kuvat jakanut DiVincenzo kertoo halunneensa osoittaa kuvillaan, kuinka hänen elämänsä äitinä vaihtelee päivästä riippuen.

– Minusta on aika näyttää, miltä se voi todella näyttää, ei vain sitä puolta minusta, joka on "Facebookin arvoinen", DiVincenzo kirjoitti kuvien yhteen.

– Totuus on, että molemmat näistä kuvista edustavat elämääni päivästä riippuen.

Äiti toteaa, että vain toinen kuvista on sellainen, jonka jakaminen tuntuu mukavalta. Mutta on uuvuttavaa esittää päivittäin, ettei ylemmän kuvan ongelmaa ole.

– Teen töitä rankasti piilottaakseni tämän todellisuuden teiltä, koska pelkään, että se tuntuu teistä kiusalliselta. Pelkään, että ajattelette, että olen heikko, hullu, kamala äiti tai muita miljoonia asioita, joita mieleni vakuuttelee minulle ja tiedän, etten ole yksin näiden ajatusten kanssa.

DiVincenzo toivoo, että hänen valokuvaajaystävänsä ottamilla kuvilla olisi voima saada ihmiset ymmärtämään, ettei synnytyksen jälkeinen aika ole pelkkää auvoista eloa. Hän toivoo, että ihmiset oppisivat tunnistamaan masennuksen merkit ja, että muut äidit tietäisivät, etteivät ole yksin.

Päivitykseen on tullut tuhansia kommentteja, joissa kiitellään DiVincenzon rohkeutta puhua asiasta. Päivitystä on myös jaettu kymmeniä tuhansia kertoja.

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja