Mainos

Äidin jakama kuva lastensa makuuhuoneesta aiheutti kiistan: Hyväksyttävää vai ei?

Eräs äiti julkaisi Facebookissa kuvan lastensa makuuhuoneesta tietäen, että ihmiset saattaisivat syyttää häntä kauheaksi vanhemmaksi. Nyt hän selittää, miksi teki niin. 

Facebook-sivustolla Money Saving Mom julkaistu kuva on herättänyt paljon keskustelua siitä, pitäisikö kaikilla lapsilla olla omat makuuhuoneensa.  

Kuvassa on kolme sänkyä pienessä huoneessa. Kuvan julkaissut äiti kertoo, että tämä ahdas huone on ollut hänen kolmen lapsensa, 11-, 9- ja 7-vuotiaiden, yhteinen huone jo kahden vuoden ajan.

– Jotkut vanhemmat saattavat sanoa, että olemme kamalia vanhempia, kun asumme talossa, jossa kaikkien täytyy asua samassa huoneessa, eikä heillä ole paljon omaa tilaa, äiti kirjoittaa.

Äiti kertoo, että lasten ollessa pieniä perhe joutui tekemään monia taloudellisia ja henkilökohtaisia uhrauksia päästäkseen tilanteeseen, jossa he nyt ovat. 

Opettaa lapsille tyytyväisyyttä

Perhe on päättänyt jatkaa pienen asuntonsa vuokraamista, vaikka se ei ole ihanteellinen nukkumisen kannalta, koska se on auttanut heitä säästämään rahaa.

– Meillä on nyt paljon enemmän liikkumavaraa budjetissamme ja he ovat päässeet nauttimaan asioista, joista emme koskaan kuvitelleet heidän pääsevän nauttimaan. Kuten uima- ja taitoluisteluharrastuksista, ja jopa kansainvälisestä reissusta Etelä-Afrikkaan viime vuonna. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vanhempien tavoitteena on säästää rahaa omaa taloa varten. Kun se joskus tapahtuu, lapset saavat omat huoneet.

– Mutta siihen asti opettelemme olemaan tyytyväisiä talossa, jossa olemme. Olemme kiitollisia monista asioista, kuten ihanista naapureista, kauniista keittiöstä ja suuresta takapihasta.

– Toivomme, että nämä opetukset tyytyväisyydestä ovat jotain sellaista, joita lapsemme kantavat mukanaan lopun elämäänsä, äiti kertoo.

Äidin kirjoitus on herättänyt runsaasti sekä positiivisia että negatiivisia kommentteja. Äidin kanssa samaa mieltä olevien mukaan on ainoastaan hyväksi lapsille, että sisarukset jakavat huoneen keskenään. Se luo turvallisuuden tunnetta, sillä ihmisiä ei ole luotu nukkumaan yksin. Joidenkin kommentoijien mukaan yhteinen makuuhuone luo lasten välille ainutlaatuisen ja vahvan siteen.

Kaikki eivät kuitenkaan ole asiasta samaa mieltä. Vanhempien valintaa on kritisoitu muun muassa oman tilan puutteella, sillä jokainen lapsi on yksilö ja tarvitsee yksilölliset nukkumisrutiininsa.

Lähde: Netmums 

***

2:15


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja