Aho, Teräväinen ja Kotkaniemi tehoille – NHL hehkutti suomalaisvahdin häikäisevää ryöstöä

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin suomalaiskolmikko Jesperi Kotkaniemi, Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho auttoivat syötöillään joukkueensa voittoon Calgary Flamesista maalein 6–3.

Toisessa erässä Carolina siirtyi viiden minuutin sisällä kolmen maalin johtoon. Ensin Derek Stepan löi verkkoon maalin edustalta, minkä jälkeen Andrei Svetsnikov kasvatti maalieroa. 4–1-osuman esityöstä vastasivat Teräväinen ja Aho. Teräväinen siirsi kiekon Tony DeAngelolle, jonka syötöstä Aho kopautti kiekon ylärimaan. Maalin tilanteesta iski lopulta DeAngelo.

Kolmannessa erässä Calgary kavensi maalin päähän, mutta erän lopulla Kotkaniemi kamppaili maalin takaa kiekon 5–3-osuman upottaneelle Brady Skjeille (video alla). Svetsnikov viimeisteli pelin loppulukemat ylivoimalla noin minuutti ennen loppusummeria.

Ahon kauden 35:s tehopiste vei hänet pisteen päähän suomalaisten NHL-pistepörssiä johtavasta Coloradon Mikko Rantasesta. Teräväiselle kaudelta on kertynyt 26 pistettä ja Kotkaniemelle 16 pistettä.

Juttu jatkuu videon alla.

Husso torjui kauden neljännen voittonsa

St. Louis Blues voitti kotipelissään Washington Capitalsin maalein 5–1.

Kotijoukkueen maalia vartioineelle Ville Hussolle kertyi pelissä 26 torjuntaa. Husso esitti jo heti ottelun avausminuutin jälkeen huiman torjunnan, joka piti lukemat 0-0:ssa (video alla). Suomalaisvahdin pelastusta hehkutettiin myös NHL:n Twitter-tilillä.

Hussolle peli oli Bluesin luukulla kauden kahdeksas, joista puolet on päättynyt St. Louisin voittoon.

Hieman yli 20 minuuttia jääaikaa saanut St. Louisin puolustaja Niko Mikkola sai tilastoihinsa myös yhden kaksiminuuttisen.