Mainos

Aho: Lipponen vähätellyt eduskunnan valtaa Emu-päätöksessä

Oppositiojohtaja Esko Aho syyttää pääministeri Paavo Lipposta eduskunnan poliittisen vallan vähättelystä Suomen Emu-päätöksenteossa.

Aho korostaa, että Euroopan talous-ja rahaliitto EMU:un liittyminen on käytännössä eduskunnan päätöksestä kiinni, vaikka Maastrichtin sopimus sitookin Suomea juridisesti.

Suomen ja Ruotsin demaripääministerit puhuvat Emuun liittymisestä aivan eri sävyin: Göran Persson vakuuttaa, että Ruotsin mukaanmenosta päättävät ainoastaan omat kansanedustajat. Paavo Lipponen sen sijaan sanoo, että Suomen EU-juna vie suoraan talous-ja rahaliittoon. Syntyy helposti se väärä käsitys, että Ruotsilla olisi parempi EU-sopimus.

Lipposen luovutusmentaliteetti saa opposition raivostumaan.
-En ymmärrä, miksi lähdemme luovuttamaan päätösvaltaa tällaisilla epämääräisillä lausunnoilla ja vihjeillä, totesi puheenjohtaja Aho MTV3:n uutisille. Hänen mukaansa Ruotsin poliittinen ja oikeudellinen asema on sama kuin Suomenkin.
-Mutta me saimme selvästi oikeuden erillisen kansallisen ratkaisun tekemiseen ilmoittamalla jäsenyysneuvottelujen yhteydessä, että me haluamme tehdä asiasta eduskunnan päätöksen, sanoo Aho.
(MTV3/Merja Sundström)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.