Mainos

Aho kommentoi Putinin vierailua: Voisin kuvitella, että Niinistöä kuunnellaan Natossa tarkasti

3:46

East Officen hallituksen puheenjohtaja ja venäläispankki Sperbankin hallituksen jäsen Esko Aho kommentoi presidentti Vladimir Putinin Suomen-vierailua.

Aho toteaa MTV Uutisille, että Putinin vierailu on viesti siitä, että vuoropuhelu ja kanssakäyminen normalisoituvat Venäjän kanssa. 

-Sanktiot ovat ja pysyvät ainakin toistaiseksi, mutta vuoropuhelu palaa asteittain ainakin lähes tuttuihin uomiinsa. Pidän sitä hyvänä asiana, koska se mahdollistaa sen, että vaikeista asioista voidaan keskustella ja löytää kenties ratkaisuja – kuten nyt puhuttiin Itämeren yllä tapahtuvista lennoista ja niihin liittyvistä riskeistä, Aho toteaa.

Ahon mukaan Putinin vierailulla on kansainvälisestikin laajempaa merkitystä.

-Vierailun ajankohta sattuu tietysti mielenkiintoiseen väliin. Takana on Brexit-äänestys ja edessä Nato-huippukokous, joten ajoitus ei olisi voinut olla parempi, pohtii Aho. 

Suomea on kritsoitu siitä, että tapaaminen pidetään tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa. Aho kuitenkin huomauttaa, että hyvin monet valtionjiohtajat ovat tavanneet Putinia ja kanssakäymistä ulkoministeritasolla on erittäin paljon. Lisäksi Suomi on Venäjän lähinaapuri.

-On mitä luonnollisinta, että meillä on suuri syy keskustella kahden kesken, Aho kommentoi.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan elämme parhaillaan kierteessä, josta vaikea päästä ulos: Venäjää pelätään ja Venäjä pelkää Natoa. Aho pohtii, että kyseessä on hankala yhdistelmä ongelmia, joiden seurauksena maailma näyttää mutkikkaalta.

Naton Varsovan huippukokous järjestetään viikon päästä. Aho uskoo, että Niinistöä kuullaan mielenkiinnolla, vaikka Suomi ei kuulukaan Natoon.

-Voisin kuvitella, että presidentti Niinistöä kuunnellaan aika tarkalla korvalla, Aho toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja