Mainos

Ahdistaako pysäköinti? Ford panostaa uusiin avustimiin

Itseajavia ajoneuvoja odotellessa ohjausavustimet helpottavat autojen ohjaamista.

Ford investoi entistä enemmän kuljettajaa avustaviin ominaisuuksiin, jotka helpottavat ajoneuvojen pysäköintiä ja auttavat kuljettajia pysäköimään väleihin, joihin he eivät tavallisesti pysäköisi.

Ford on lisäksi kehittämässä tekniikkaa, joka auttaa kuljettajia väistämään hitaita tai pysähtyviä autoja hätätilanteissa sekä tekniikkaa, joka varoittaa kuljettajia ajamasta väärällä puolella moottoritietä.

Auton takana kulkevasta liikenteestä varoittava järjestelmä helpottaa pysäköintiä tunnistamalla auton takana kulkevat ihmiset ja esineet. Jarruilla varustettu varoittava toiminto tarkastelee auton takana olevaa tilaa sensoreilla.

Jos kuljettaja peruuttaa eikä reagoi äänimerkkiin, järjestelmä jarruttaa autoa itse. Järjestelmää kehitetään huomaamaan myös moottoripyörät ja polkupyörät.

Myös uusi laajakulmatakakamera auttaa pysäköinnissä, sillä se esittää auton näytöllä laajakuvaa auton takaa. Peruutettaessa se näyttää kulmien taakse ja auton takana olevat tai sitä lähestyvät esteet ja esineet.

Lisäksi Fordin aktiivista pysäköintiavustinta on paranneltu ja se hallitsee ohjausta, vaihteiden vaihtoa sekä liikettä eteen ja taakse auton pysäköimiseksi napin painalluksella.

Järjestelmä voi automaattisesti pysäköidä taskuparkkiin ja poistua siitä, sekä peruuttaa ajoneuvon pysäköintiruutuun kahden auton väliin. Pysäköintiavustin käyttää myös sensoreita löytääkseen sopivia pysäköintipaikkoja.

Uutta tekniikkaa myös estämään törmäyksiä ja väärään suuntaan ajamista

Ford kehittää myös uutta teknologiaa, joka voi auttaa kuljettajia välttämään törmäyksiä hitaammin liikkuvien tai pysähtyneiden ajoneuvojen kanssa, sekä tekniikkaa, joka varoittaa kuljettajia ajamasta väärällä puolella moottoritietä.

Törmäyksenväistöavustin on suunniteltu kaupunki- ja moottoritienopeuksiin. Avustimen tutka ja kamera havaitsevat edessä liikkuvat ja pysähtyneet ajoneuvot ja tehostaa ohjausta, jotta kuljettaja voi väistää ajoneuvoa kolarin uhatessa. Järjestelmä aktivoituu, jos tilaa kolarin välttämiselle ei ole tarpeeksi vain jarrupoljinta käyttämällä ja kuljettaja päättää toimia.

Väärään suuntaan ajamisesta varoittava järjestelmä käyttää tuulilasissa sijaitsevaa kameraa ja soveltaa tietoja auton navigointijärjestelmästä. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkeillä ja varoitussymboleilla, kun auto ohittaa kaksi kielletty ajosuunta -liikennemerkkiä moottoritien ajoluiskalla.

Uudet ohjausta avustavat järjestelmät perustuvat olemassa oleviin teknologioihin, jotka ovat jo käytössä Fordin nykyisissä malleissa.


***

1:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.