Aftonbladetin pääkirjoituksessa ruoditaan suomalaisten rokotevastaisuutta: ”Seuraa luokkarajoja”

Asenteet kärjistyvät - mistä rokotevastaisuus kumpuaa? 10:56
Asenteet kärjistyvät – mistä rokotevastaisuus kumpuaa?

Aftonbladet kirjoittaa pääkirjoituksessaan koronatartuntojen noususta Suomessa ja nostaa sen tärkeimmäksi syyksi rokottautumisen puutteen.

– Rokotuskattavuus on Suomessa alhaisempi kuin muissa Pohjoismaissa, lehden pääkirjoitustoimittaja Jonna Siman artikkelissa kerrotaan.

Syyksi rokottautumattomuudelle pääkirjoituksessa nostetaan heikko koulutus ja oikeistopopulistipuolueiden levittämät salaliittoteoriat.

– Kuten monissa muissakin länsimaissa, yhteiskunnan rokotustahto seuraa puolue- ja luokkarajoja. Ihmiset, jolla on heikompi koulutus ovat skeptisempiä rokotetta kohtaan.

MTV Uutisten kyselyssä kävi ilmi, että rokotusvastaisuus on yleisempää perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja pienpuolueiden kannattajien joukossa kuin muiden puolueiden.

Aftonbladetin pääkirjoituksessa perussuomalaisten luonnehditaan ”kovaäänisesti julistautuneen rokotteiden vastustajiksi” ja vertaillaan puoluetta ruotsidemokraatteihin.

Perussuomalaiset ei kuitenkaan ole virallisesti julistautunut rokotevastastaiseksi puolueeksi.

Sen sijaan Dagens Nyheterin artikkelin mukaan monet ruotsidemokraattien näkyvät hahmot eivät ole ottaneet rokotetta ja puolueen pääideologi Mattias Karlsson oli juuri sairaalassa vakavan koronavirustaudin vuoksi.

Pääkirjoituksessa vaaditaan ruotsidemokraattien puheenjohtajalta Jimmie Åkessonia kertomaan, onko hän ottanut rokotteen.

– Hänen täytyisi astua esiin ja ottaa johtajan vastuu.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat