Mainos

Afrikkalaiset ministerit tapasivat Kongon kapinallisia

Neljä afrikkalaista ulkoministeriä neuvotteli tiistaina Kongon kapinallisten kanssa. Ulkoministerit yrittivät löytää ratkaisua Kongon sisäiseen kriisiin. Kapinallislähteiden mukaan ainakin Namibiasta, Tansaniasta, Sambiasta ja Zimbabwesta on saapunut ministereitä Goman kaupunkiin. Myös Etelä-Afrikka on lähettänyt puolustus- ja ulkoministerinsä maahan etsimään ratkaisua kriisiin.

Ministerien vierailu kapinallisten luona on merkittävä, koska maan virallinen hallitus on vihjannut Ugandan ja Ruandan tukevan kapinallisia. Ministerit aikovatkin selvittää kapinan kytkennät Ruandaan ja Ugandaan, mutta heidän päätehtävänsä on silti kartoittaa osapuolten neuvottelumahdollisuuksia. Ministerit ovat jo aikaisemmin tavanneet hallituksen edustajia maan pääkaupungissa Kinshasassa.

Kongon hallituksen edustaja torjui tiistaina kapinallisten väitteet presidentti Laurent Kabilan maastapaosta. Kapinalliset kertoivat aiemmin Kabilan paenneen keskuspankin rahat mukanaan. Tilanne on presidentin kannalta kuitenkin varsin vaikea, sillä taistelujen äänet ovat jo kantautuneet pääkapunkiin Kinshasaan asti. Kaupunkia vaivaavat myös sähkökatkokset, koska kapinallisilla on hallussaan tärkeä Ingan vesivoimala.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.