Afrikkalaisäiti pelasti taaperon krokotiilin hampaista – kertoo oppineensa pelastavan kikan kylän vanhimmilta

Tarkkaavainen äiti pelasti tyttärensä sieppaajalta – poliisi kiittelee ripeää toimintaa 1:30
Tämä äiti puolestaan pelasti tyttärensä sieppaajan kynsistä.

Äidin nopeat hoksottimet pelastivat kolmevuotiaan pojan hengen Zimbabwessa.

Voisi kuvitella, että tällaista näkee vain elokuvissa, mutta Zimbabwessa se oli todellisuutta: afrikkalaisäiti pelasti taaperonsa krokotiilin hampaista työntämällä sormensa sen sieraimiin.

30-vuotias Maurina Musisinyana oli jättänyt kaksi lastaan leikkimään Runde-joen varrelle varjon alle mennessään itse kalaan. Kalassa ollessaan hän kuuli huutoa ja näki krokotiilin raahaavan Gideon-poikaansa pois, kertoo muun muassa The Guardian.

Äiti ei aikaillut, vaan hyppäsi pedon kimppuun ja tunki sormensa sen sieraimiin pakottaen näin eläimen päästämään irti pojasta. Kamppailun aikana äiti sai itse pureman käteensä, mutta sai kun saikin pelastettua lapsensa.

Gonarezhoun kansallispuiston lähettyvillä sattuneen karmean tapauksen jälkeen Gideon kiidätettiin sairaalaan. Vakava verenvuoto ja kasvovammat tekivät pojan hengittämisestä hankalaa. 3-vuotias poika toipui kuitenkin täysin pelottavasta kokemuksesta.

"En voi uskoa, että pelastin poikani"

Mediatietojen mukaan Chihosin kylästä kotoisin oleva äiti kertoi zimbabwelaiselle paikallisasema ZBS:lle oppineensa kikkansa kylän vanhimmilta jo kauan sitten. Ollessaan edes osittain vedessä krokotiili tarvitsee sieraimiaan hengittääkseen, kun kurkunpään iholäppä sulkeutuu.

– Jos tukehdutat krokotiilia sen kuonosta, se menettää voimansa, ja niin juuri minä tein.

– Käytin toista kättäni vapauttaakseni pienokaiseni pään sen leuoista. Tänäkään päivänä en voi uskoa, että pelastin poikani, äiti kertoi haastattelussa.

Runde-joen kerrotaan olevan täynnä niilinkrokotiileja. Niiden uskotaan hyökkäävän jopa 200 ihmisen kimppuun vuosittain. Viime vuonna uutisoitiin 11-vuotiaasta Rebeccasta, joka paini krokotiilin kanssa paljain käsin, niin ikään Zimbabwessa. Rebecca tökki sormillaan krokotiilia silmiin pelastaakseen ystävänsä sen hampaista.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat