Mainos

Afrikan nuorin miljardööri palasi vahingoittumattomana kotiin – siepattiin viikko sitten

0:19

Afrikan Tansaniassa kidnapattu miljardööri on palannut kotiinsa. Asiasta kertoo miehen johtama yhtiö.

Video: Nuoren miljardöörin sieppaus aiheutti laajat etsinnät Tansaniassa

Mohammed Dewji kidnapattiin luksushotellin kuntosalin edustalta viikko sitten Dar Es Salaamissa. 43-vuotias Dewji on yksi Afrikan rikkaimmista miehistä ja maanosan nuorin miljardööri. Hänen omaisuudensa arvoksi on arvioitu noin 1,5 miljardia dollaria. Kidnappaukseen liittyen hänen johtamansa perheyhtiö lupasi löytymiseen liittyvästä vihjeestä tuntuvan vihjepalkkion, miljoona Tansanian shillinkiä, eli noin 440 000 dollaria.

Yhtiö ei kertonut lauantaisessa tiedotteessaan kuitenkaan, miten mies oli löytynyt tai päässyt pakenemaan vangitsijoiltaan. Yhtiön mukaan Dewji kiittää ihmisiä, jotka ovat työskennelleet hänen vapauttamisensa eteen ja hän kiittää myös poliisia.

Dewji on aikaisemmin ollut myös Tansanian parlamentin jäsen kymmenen vuoden ajan. Tansanian ympäristöministeri ja Dewjinin entinen kollega, January Makamba kertoo Twitterissä jutelleensa Dewjin kanssa ja vahvistaa tämän olevan turvassa. Makamban mukaan miehellä on mustelmia käsissään ja jaloissaan sitomisen takia. Hän kertoo, että Dewjin sieppaajat vapauttivat tämän jättämällä tämän pellolle aikaisin tänään aamulla.

Dewjin yritys METL Group toimii laajalla tukku- ja vähittäiskaupan alalla, yhtiö toimii niin maataloudessa, teollisuudessa, kuljetuksessa, infrastruktuurissa kuin tietoliikenneyhteyksissäkin 11 eri Afrikan maassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja