Afganistanissa on tapahtunut lentokoneturma – maan kansallinen lentoyhtiö kiistää koneen olevan sen

Lentokone syöksyi maahan Afganistanissa – tiedot turmakoneesta ristiriitaisia 1:32

Lentokone on syöksynyt maahan Ghaznin maakunnassa itäisessä Afganistanissa, kertoo paikallinen viranomainen. Tiedossa ei ole, oliko kyseessä matkustajakone vai sotilaskone. Selvillä ei myöskään ole, kuinka monta ihmistä koneessa oli.

Ghaznin kuvernöörin edustajan mukaan kone syöksyi maahan noin kello yhdeltä iltapäivällä paikallista aikaa Deh Yakin alueelle Ghaznissa. Kone syttyi tuleen, ja paikalliset yrittävät sammuttaa sitä.

Myös paikallisen poliisin edustaja vahvistaa turman, mutta ei osannut kertoa, millaisesta lentokoneesta oli kyse.

Useiden mediatietojen mukaan kyseessä olisi ollut Afganistanin kansallisen lentoyhtiön Ariana Airlinesin kone. Lentoyhtiön virallisella Facebook-sivulla julkaistun päivityksen mukaan tiedot eivät kuitenkaan pidä paikkansa ja kaikki yhtiön lennot on lennetty normaalisti.

Afganistanin siviili-ilmailuviranomainen kiistää, että kyseessä olisi ollut kaupallinen lento.

Ilmailuonnettomuudet tyypillisiä

Monet maakunnan maaseutualueet ovat talebanien hallussa, mikä vaikeuttaa viranomaisten pääsyä onnettomuuspaikalle.

Talebanien edustaja Zabihullah Mujahid kertoo, että onnettomuutta tutkitaan, mutta ei hän kommentoinut asiaa enempää.

Ilmailuonnettomuudet ovat tavallisia Afganistanissa, missä heikkokuntoiset koneet joutuvat usein äärirajoille huonon sään ja levottomuuksien keskellä. Alueen kapinalliset tähtäilevät tarkoituksella varsinkin helikoptereita.

Edellinen matkustajakoneen onnettomuus maassa tapahtui keväällä 2010, kun Pamir Airwaysin kone putosi huonossa säässä lennolla Kabulista pohjoiseen Kunduzin maakuntaan. Koneessa oli kuusi miehistön jäsentä ja 38 matkustajaa.

Lue myös:

    Uusimmat