Abrahamin hattutemppu vei Chelsean jatkoon – valmentaja saattoi hengähtää ainakin hetkeksi

Tammy Abraham teki kolme maalia, kun jalkapallon Englannin FA-cupin viiden ottelun päivä avattiin Chelsean 3–1-voitolla Lutonista. Cupin viidennelle kierrokselle vienyt voitto helpotti paineita Chelsean päävalmentajan Frank Lampardin yllä.

Abraham iski kahdesti ottelun ensimmäisen 17 minuutin aikana, mutta Chelsea-vahti Kepa Arrizabalagan erhe toi Lutonin mukaan peliin Jordan Clarkin maalilla. Abraham sinetöi kuitenkin voiton ja hattutemppunsa 74. minuutilla. Chelsea kohtaa seuraavaksi suomalaispuolustaja Aapo Halmeen seuran Barnsleyn, joka pudotti eilen Teemu Pukin Norwichin cupista.

–  Hienoa tehdä hattutemppu ja voittaa peli niin varmalla tavalla. On aina mukavaa voittaa ja pelata hyvin, ja toivottavasti pidämme tämän itseluottamuksen jatkossakin, Abraham totesi BBC:lle.

Valioliigassa viisi tappiota kahdeksasta viime pelistään kärsineen Chelsean peli ei toki kovin valmiilta näyttänyt, ja Lampardille harmaita hiuksia epätasaisilla otteillaan tuottanut kallis saksalaishankinta Timo Werner jatkoi vähemmän vakuuttavasti jälleen. Werner hukkasi loppuvaiheissa rangaistuspotkun.

Valioliigassa yhdeksänneksi vajonneen Chelsean valmentajavaihdosta on jo jonkin aikaa huhuiltu, ja Lampardin korvaajaksi on väläytelty sellaisia nimiä kuin Thomas Tuchel tai Massimiliano Allegri.


Lue myös:

    Uusimmat