Pikkuseura oli matkalla massiiviseen voittoon – City pelasti kuitenkin cup-kunniansa

Perinteitä pursuava jalkapallon Englannin FA-cup tarjosi jälleen kerran herkkua jalkapalloromantikoille, kun neljännen sarjatason Cheltenham isännöi jättiseura Manchester Cityä neljännen kierroksen ottelussa lauantai-iltana.

Suursensaatio oli lähellä, mutta lopulta pienempi taipui.Cheltenhamin vei unelmaa lähelle 59. minuutin maali, jota juhli sydämensä kyllyydestä pelaaja nimeltä Alfie May. Sen jälkeen minuutit tikittivät kotijoukkueen osalta tietenkin liiankin hitaasti, mutta kuitenkin varmasti.

Lopulta Cheltenhamin haaveet murenivat, ja nopeasti: ensin Phil Foden 82. minuutilla 1–1 ja kaksi minuuttia myöhemmin Gabriel Jesus Citylle 2–1. Lopussa Ferran Torres iski vielä 3–1.

Arsenal-puolustaja käänsi keskityksen omaan maaliin

FA-cupin voittoa viime kesänä juhlineen Arsenalin matka tämän kauden cupissa tyssäsi, kun Southampton kukisti kotonaan lontoolaisvieraat 1–0. Ottelun ainokainen maali nähtiin 24. minuutilla, kun Arsenal-puolustaja Gabriel käänsi keskityksen omaan maaliin.

FA-cupissa ennätykselliset 14 titteliä voittanut Arsenal ei ollut koskaan aiemmin hävinnyt Southamptonille perinteikkäässä cup-kisassa. Osaltaan harvinainen oli myös takaisku, sillä Arsenalin verkkoon tehtiin edellisen kerran maali 26. joulukuuta liigapelissä Chelseaa vastaan. Maali oli ollut puhtaana kaikkiaan 508 minuuttia.

Southampton kohtaa 5. kierroksella Wolverhamptonin vieraskentällä. Wolves selvitti perjantai-iltana kuudennen sarjatason Chorleyn nihkeästi 1–0.

Ilman loukkaantunutta tähtihyökkääjäänsä Teemu Pukkia pelannut Norwich putosi jatkosta, kun samalla sarjatasolla eli mestaruussarjassa pelaava Barnsley otti 4. kierroksen ottelussa 1–0-kotivoiton. Barnsleyn suomalaispuolustaja Aapo Halme oli hänkin sivussa loukkaantumisen takia.

Mestaruussarjan kärkijoukkue Norwich kaatui sarjassa 11:ntenä olevalle Barnsleylle Callum Stylesin 56. minuutin maalilla. Näin Halmeen Barnsleyta odottaa mahdollisesti herkullinen kohtaaminen 5. kierroksella: vastaan tulee voittaja Chelsean ja Lutonin sunnuntaisesta ottelusta.