Abit herkkinä penkkareissa: "On jäänyt elämään paljon ikuisia ystäviä" – Tällaisia tunteita aikuistuminen ja tulevaisuus herättävät

12:14

MTV Uutiset seurasi penkkaritunnelmia juhlien ytimestä eli penkkarirekan lavalta.

Pohjois-Haagan yhteiskoulun lukion (PHYK) abiturientit lähtivät juhlatunnelmissa koulultaan kohti Merisatamanrantaa puoliltapäivin.

Sieltä noin sata rekka-autollista ja lähes 4000 abia kaikista Helsingin lukioista lähtivät kiertämään Helsinkin keskustaan ja heittelemään karkkeja perinteiseen tapaan.

Tunnelma katossa jo matkan alussa

PHYK:n abeilla oli juhlatunnelma koko matkan. Soittimista kuunneltiin lempikappaleita kovaa ja laulettiin sitäkin kovempaa mukana. 

Vaikka penkkareissa juhlitaan hetkessä, oli mietteissä kuitenkin jo kevään kirjoitukset ja tulevaisuuden suunnitelmatkin.

PHYK:n abit Riku, Lassi ja Perttu kertoivat selvinneensä yhdessä tähän pisteeseen, ja ryhmähenkeä tuki myös tiimipukeutuminen. Smurffitrio kertoi, että PHYK:stä jää vain hyvät muistot ja ryhmähenki on ollut ainutlaatuista.

PHYK:ssa toimii myös yläaste, jonka Rikukin on käynyt. Kuusi vuotta saman koulun käytävillä on jättänyt lähtemättömän jäljen ja ikävä opinahjoa tulee, mutta toisaalta uusien ovien avaaminen tuntuu hyvältä.

– Ei ole mitään valitettavaa, kiitos PHYK koko kuudesta vuodesta.

Yöunetkin menivät jännittäessä

Anni, Jasmin ja Tinka heräsivät aamulla kutkuttavaan tunteeseen. Jasmin kertoo, ettei nukkunut juurikaan edellisenä yönä, koska päivän odotus oli niin kova.

Kolmikko tuumasi, että oli hienoa olla vihdoin rekassa heittämässä karkkeja – tähän asti perinteenä oli käydä itse noukkimassa abien heittämiä karkkeja.

Tulevaisuudelle oli ja ei ollut lukkoon lyötyjä suunnitelmia: pidetään välivuotta töitä tehden ja miettien, mitä elämältä haluaa. Toisaalta myös kauppakorkeakouluun hakeminen on suunnitelmissa.

Penkkaripäivänä kuitenkin haluttiin juhlia läheisten ystävien kanssa. Sen jälkeen on hyvä valmistautua viimeisiin ylioppilaskirjoituksiin, joista kolmikko haluaa suoriutua hyvin.

"Jää ikävä näitä ihmisiä"

Hilkka ja Jasmin olivat aamulla vielä vastuullisissa tehtävissä, sillä he olivat järjestämässä abiturienttien show'ta koulun opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Rekan lavalle päästessä kuitenkin sai viimein vaihtaa vapaalle ja nauttia päivästä. 

Suunnitelmia löytyy: Hilkka on pohtinut media-alan jatko-opintoja ulkomailla, ehkä Englannissa, ja Jasmin on suunnitellut oikeustieteelliseen hakemista.

Opinahjon jättäminen taakse on tunteellinen paikka, sillä heilläkin on koulussa kuusi vuotta takana ja uudet tuulet ovat tulossa.

– Jää ikävä näitä ihmisiä, tottakai. On jäänyt paljon elämään ikuisia ystäviä ja moneen pitää yhteyttä lukion jälkeenkin. Ollaan oltu yhdessä kuusi vuotta, niin on se tunneside.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja