Abban studio joutuu muuttamaan

Tukholmalainen äänitysstudio Polar Studios, jota popyhtye Abba käytti, joutuu muuttamaan pois tiloistaan, sillä se ei enää pysty maksamaan tilojen vuokraa. Polar Studios on toiminut samoissa tiloissa Sankt Eriksplanilla perustamisvuodestaan 1978 lähtien. Rakennuksen omistajat ovat nyttemmin lähes kolminkertaistaneet studion käyttämien tilojen vuokran. Nyt studio etsii uutta toimipaikkaa, mutta vielä ei voi tietää, mitä se tulee menettämään.

- Sen soundia on pidetty ainutlaatuisena. Vaikka Polar Studios voisikin muuttaa, se ei voi ottaa kuuluisaa soundiaan mukanaan, vaikeroi sanomalehti Svenska Dagbladet.

Polar Studios on saavuttanut samankaltaisen maineen kuin Beatlesin käyttämä Lontoon Abbey Roadin studio. Sen ainutlaatuinen soundi on houkutellut sinne monia populaarimusiikin suurimpia nimiä. Ruotsalainen Abba sekä britannialainen Led Zeppelin ovat tehneet Polar Studiosissa viimeiset albuminsa. Tiloissa ovat levyttäneet myös muun muassa Rolling Stones, Roxy Music, Pretenders, Genesis ja Backstreet Boys.

Lue myös:

    Uusimmat