Mainos

Aasialaisturistit rynnivät Lappiin revontulien perässä – lentokentillä huutava tarve laajennuksiin

9:14

Suomen lentokenttiä uudistetaan kovaa vauhtia ottamaan vastaan turistimassoja. Erityisesti Lappi kiinnostaa – Visit Finlandin mukaan matkailu Lappiin kasvoi tammikuussa 40 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. 

Sekä pohjoisen kenttiä että Helsinki-Vantaan kenttää uudistetaan ja laajennetaan, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari.

– Helsinki-Vantaalla on 900 miljoonan euron investointiohjelma, jossa ollaan kohta puolessa välissä. Vuoteen 2020 mennessä meillä on lisää kapasiteettia terminaaleissa, ja 2020-luku pärjätään hyvin.

Haapasaaren mukaan myös Lapin kenttiin tullaan myös satsaamaan.

– Ei ole näköpiirissä, että tarvittaisiin lisää kenttiä pohjoiseen, mutta voimakkaasti kasvavien kenttien kapasiteetti pitää turvata – vahvasti kehittyviä kenttiä ovat muun muassa Ivalo, Rovaniemi, Oulu ja Kittilä.

"Kenttien halpuus houkuttaa lentoyhtiöitä"

Haapasaari kertoo, että ulkomaisille lentoyhtiöille markkinoidaan Suomen-matkailua myös korostamalla lentokenttien käytön edullisuutta sekä nopeita yhteyksiä. Keski-Euroopasta pääsee Lappiin lyhyimmillään kolmessa tunnissa.

– Sitten pitää vielä saada lentoyhtiö lentämään tänne, ja siinä teemme aktiivisesti myyntityötä. Sekä Helsinki että Lappi alkavat olla hyvin kartalla. Lentoyhtiöiden näkökulmasta täällä on halvat kentät. Teemme paljon markkinointia, että koneet olisivat myös täysiä, kun yhtiöt aloittavat uusia reittejä, Haapsaari sanoo.

Seuraavaksi myydään saaristoa

Myynninedistämisen johtaja Heli Mende Visit Finlandista sanoo, että Suomi vastaa hyvin matkailun tämänhetkisiin trendeihin.

– Hyvinvointimatkailu ja luontoelämykset ovat se, mitä turistit hakevat shoppailun sijaan. Esimerkiksi kiinalaiset ovat valmiita tulemaan Lappiin revontulien perässä useita kertoja.

Menden mukaan Suomella on matkailun saralla lisää valttikortteja hihassaan.

– Meillä on maailman suurin saaristo, joka on onnistuttu pitämään salaisuutena, mutta tätäkin olemme nyt kertoneet maailmalla, Mende sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.