Ääni, jonka tunnistaa jokainen: Oletko koskaan tajunnut tätä iPhonen suosikkisoittoäänen nimestä?

Minkä soittoäänen sinä valitsit vanhaan Nokian puhelimeesi?  5:23
Katso myös tämä käsittämätön nostalgiatrippi! Minkä näistä soittoäänistä valitsit Nokia 3310:iin?

Marimba on soittoääni, mutta tiedätkö, miksi sen nimi on juuri "marimba"?

Pitkään iPhonen omistaneet tunnistavat taatusti Marimban: tämä soittoääni oli yksi jo ensimmäisen iPhonen mukana tulleista vaihtoehdoista!

Applen puhelinten vakiosoittoääneksi alussa valikoitunut pimputus soi monien taskussa edelleen joka päivä, mutta oletko koskaan miettinyt sen nimeä syvemmin?

Marimba on soitin

Marimba-soittoäänen nimi tulee soittimesta, jolla se soitetaan – nimittäin marimbasta. Nimi ei siis ole satunnaisesti valittu kappaleen nimi, vaan viittaa soittimeen! 

Marimba on puukielilyömäsoitin. Sitä soitetaan pehmeillä, usein pyöreäpäisillä malleteilla. Marimba on mukana myös Applen GarageBand-musiikinteko-ohjelmassa instrumenttina. 

Tarjolla myös ksylofoni, harppu ja ovikello

Marimba-soittoääni löytyy nykyisin ääniasetuksista klassisten soittoäänien listalta. Samalla listalla ovat myös esimerkiksi ksylofoni, harppu ja kitaransoitto. Nimi kertookin yleensä soittoäänen äänimaailmasta!

Samantapaisesta ulkonäöstään huolimatta marimba ja ksylofoni ovat eri soittimia. Ne eroavat esimerkiksi soinnin perusteella.

Vakiosoittoääni on jo vaihtunut

Monille niin tuttu Marimba ei enää ole iPhonen vakiosoittoääni. Sen vallan peri Alkusoitto, englanniksi "Opening", joka sekin on soitettu marimballa!

Vakioääni on iPhone X:n lanseerauksen jälkeen ollut Heijastus, eng. "Reflection".

Forbesin analyysin mukaan Marimballa kuitenkin on useita soittoäänelle tärkeitä ominaisuuksia: sen ääni on uniikki ja tunnistettava, jolloin sitä ei voi sekoittaa muihin ympäristön ääniin. Lisäksi Marimba sisältää useita harmonisia yläsäveliä, ja sen kuulee helposti myös hälyisässä ympäristössä.

Katso myös: Kolme iPhone-niksiä, joita et vielä osaa!

Kolme iPhone-niksiä, joita et vielä osaa! 1:02

Lue myös:

    Uusimmat