Aamu, 11, kertoo niksit kasvien elossa pitämiseen kesähelteillä

Niksit kasvien elossa pitämiseen kesähelteillä: "Illalla ja runsaasti" 3:11
Niksit kasvien elossa pitämiseen kesähelteillä: "Illalla ja runsaasti".

Helle on lähiaikojen sana. Porottava aurinko ei erottele ketään eikä mitään. 

Kasvit ovat kovilla erityisesti kuivuuden takia. Vesi on niille elinehto, mutta onneksi ihminen auttaa. Selvitimme asiaa nuorelta puutarhailijalta.

– Ainakin kasveja pitää kastella paljon enemmän. Se hoituu sadettimella tai ihan käsin kastelukannulla. Kastelu kannattaa tehdä illalla ja runsaasti ellei ohjeissa kerrota eri tavalla, opettaa Aamu Koskiniemi.

Oletko huolissasi kasvien puolesta?

– En ole erittäin huolissani, koska niitä voidaan kastella ja haluttaessa niiden päälle voidaan levittää harso, joka suojaa vähäsen auringolta, valottaa 11-vuotias nuori puutarhailija.

Tulevaisuudessa oma puutarha ja perunoita

Aamu ammentaa itselleen oppia kasvien hoitoon Lasten ja Nuorten puutarhayhdistyksen viljelyleirillä Helsingin Kumpulassa. Auringon porottaessa leiriläisiä helle on huomioitu asianmukaisesti. Taukoja on tunneittain, juomaa on tarjolla koko ajan ja aurinkorasvaa käytetään samoin kuin päähineitä.

– Tämä on mun toinen kerta viljelyleirillä. Kotona autan isää puutarhan hoidossa esimerkiksi tomaattien hoidossa tai istutan sipuleita. Haluan joskus saada oman puutarhan, jossa kasvatan kukkia ja perunoita, kertoo Koskiniemi.

Jonkinmoista viherpeukaloa – multasormea nuoressa neidossa selvästi on.

– Pidän erityisesti auringonkukista ja lyhtykoisoista sekä perunoista, koska se on lempiruokaani, ynnää Aamu kasvimaailman suosikkinsa.

Niinhän se takavuosien suosikkilaulukin totesi: “Peruna on pyöreä, peruna on soikea, peruna on ruoka ihan OI-KE-A”.

Katso myös:

Näin kotipuutarhurin kannattaa hoivata kasvejaan kesällä 1:08
Näin kotipuutarhurin kannattaa hoivata kasvejaan kesällä.

Lue myös:

    Uusimmat