Asiantuntija vinkkaa, mitä pitää muistaa parvekekasveja hoitaessa

Muista nämä parvekekasvien hoidossa 2:13
KATSO VIDEO: Asiantuntija kertoo kesän trendit, ja mitä parvekekasvien hoidossa kannattaa muistaa. Entä miten oliivi pärjää Suomessa?

Kesän tulo innostaa monet puutarhapuuhiin. Asiantuntija kertoo vinkit, joilla pääset alkuun parvekekasvien hoidossa.

Parveke voi olla paahteinen paikka monelle kasville. Markus Puhakka puutarhaliike Puutarhanikkareilta kertoo, että hyviä parvekekasveja ovat esimerkiksi maljaköynnös, laventeli sekä kestosuosikki pelargonia. Ne kukkivat pitkään ja kestävät paahteisempiakin paikkoja. 

Laventeli on myös hyvä kasvi houkuttelemaan pölyttäjiä. Sitruspuut ja oliivi soveltuvat myös suomalaiselle parvekkeelle, kunhan löytää niille tarpeeksi aurinkoisen paikan.

Muista nämä parvekekasvien hoidossa

– Istuta isompaan ruukkuun, isompaan multatilaan. Kasvit voivat paljon paremmin ja kastelu helpottuu, Puhakka neuvoo.

On myös tärkeää valita oikeanlainen multa, joka sopii kesäkukille. Niissä on usein mukana kastelurakeita tai biohiiltä, jotka sitovat mukaansa kosteutta ja ravinteita.

Lannoittaminen saa kasvit kukoistamaan pitkään, joten se on hyvä muistaa. Kasvit tarvitsevat etenkin fosforia ja kaliumia sekä typpeä säilyttääkseen kukoistuksensa.

Kastelu on usein hankalin osuus, mutta tärkeä tehdä oikein. Kasveja on helppo kastella liikaa tai liian vähän. 

Parvekkeelle kannattaa valita pienemmät lajikkeet

Jos parvekkeella haluaa viljellä vihanneksia, kannattaa valita sellaiset lajikkeet, jotka eivät kasva liian isoiksi. Esimerkiksi tomaatista voi valita hieman pienempiä, pensasmaisia lajikkeita. Patiokurkku on myös oiva valinta parvekkeelle pienemmän koonsa vuoksi. 

Katso Puhakan haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat