Mainos

Aalto-yliopistossa suunnitteilla jo kolmas satelliitti – luvassa Suomen historian suurin satelliittisato

Aalto-yliopisto jatkaa satelliittien kehittelyä. Opiskelijoiden projektin vetäjän Jaan Praksin mukaan kolmas satelliitti on jo suunnitteilla.

– Opiskelijatiimi on jo aloittanut Aalto 3:n suunnittelemisen. Meillä on Aallossa suunnitteilla myös Suomi 100-satelliitti, Praks kertoo MTV Uutisille.

Sen lisäksi yliopiston projekteista käynnistyneet start up-yritykset ovat Praksin mukaan laukaisemassa omia satelliittejaan tämän vuoden aikana.

– Tämä on kaikkien aikojen suurin satelliittien sato Suomen historiassa, eli parhaassa tapauksessa meillä on vuoden lopuksi laukaistu jo neljä tai viisi satelliittia, Praks iloitsee.

Kehitys alkaa näkyä ihmisten arjessa

Praksin mukaan Suomi on satelliittien kehityksessä ja avaruustutkimuksessa uuden aikakauden kynnyksellä, sillä satelliittien valmistamisen edullisuuden vuoksi niitä voidaan rakentaa entistä enemmän.

Muutos näkyy ensimmäisenä tutkimuksessa, mutta Praks arvioi, että vaikutukset tulevat pian osaksi ihmisten jokapäiväistä arkea.

– Meidän paikantamissignaalimme paranee ja me saamme paremmin tietoa, mitä globaalilla tasolla tapahtuu ja myös tietoliikenneratkaisut ulottuvat kohta maailman joka kolkkaan ja ovat riittävän edullisia, että niitä voidaan käyttää joka puolella, Praks selvittää.

Aalto-yliopiston opiskelijoiden rakentama Aalto-1-satelliitti laukaistiin tänään aamulla avaruuteen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.