97-vuotias ME-mies jatkaa hämmästyttämistään – urheiluveteraani paljasti mykistävän tiedon tekemisistään

Maailmanennätysmies Leonid Stanislavski jaksaa painaa. Ukrainalaisella on ikää 97 vuotta, mutta hän pelaa edelleen tennistä aktiivisesti.

Stanislavski aloitti "elegantiksi ja kauniiksi lajiksi" kehumansa tenniksen 30-vuotiaana tuttavansa innoittamana. Hän on harjoitellut siitä lähtien kolmesti viikossa kotikaupungissaan Harkovassa itäisessä Ukrainassa, ja teräsvaari paljastaa Reutersin haastattelussa ällistyttävästi treenaavansa yhä monta kertaa viikkoa kohden.

Stanislavski on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan maailman vanhimpana tennispelaajana. Eikä touhua ole tarkoitus suinkaan hetkeen lopettaa. 

Ukrainalaiskonkari alleviivaa, että tennistä pystyy pelaamaan minkä ikäisenä tahansa. Hänen suurin unelmansa on elää vielä muutama vuosi ainakin satavuotiaaksi asti, pysyä aktiivisena ja "vähintäänkin pystyä pelaamaan tennistä".

– En tule olemaan silloin yhtä vahva, mutta haluan pelata edelleen, Stanislavski sanaili.

Vaikka mies jaksaa yhä pelata, hän myöntää, että ikä on alkanut luoda rajoitteitaan.

– Kun olin 95, oloni oli paljon parempi kuin nyt. 97 vuoden iässä on vaikeaa edes kävellä.

Haaveena myös laskuvarjohyppääminen

Stanislavski valmistautuu parhaillaan lokakuussa Mallorcalla pelattaviin seniorien maailman­mestaruuskilpailuihin. Kansainvälinen tennisliitto lisäsi turnaukseen ensimmäistä kertaa yli 90-vuotiaiden sarjan Stanislavskin pyydettyä sitä kirjeellä.

Veteraanipelaajien EM- ja MM-turnauksiin aktiivisesti osallistunut Stanislavski oli aiemmin pelannut selvästi itseään nuorempia vastaan.

Pelaamisen ohella Stanislavskilla on tulevaisuudelleen muitakin haaveita. Hän haluaa tavata vielä taitavia tenniksen pelaajia, etenkin Roger Federerin. Aamunsa voimistelemalla aloittava veteraani paljastaa unelmoivansa myös laskuvarjohyppäämisestä.

6:46
Tenniksessä tahkottiin hiljattain Wimbledonin grand slam -turnaus. Miesten kaksinpelin voittoon iski Novak Djokovic.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja