95-vuotias kuningatar Elisabet nostalgisoi hetkeä, jonka kävi läpi teini-ikäisenä – sai historiallisesta ansiostaan erityisen merkin uimapukuunsa

2:33
Tällainen oli prinssi Philipin elämä kuningatar Elisabetin rinnalla

Kuningatar Elisabet suoritti nuorena erityisen ansiomerkin ensimmäisenä maailmassa.

Kuningatar Elisabet, 95, pääsi sujahtamaan hiljattain teiniaikojensa muistoihin, kun hän muisteli ylpeänä 14-vuotiaana saamaansa tunnustusta Royal Life Saving Society -järjestöltä, joka on Iso-Britanniassa toimiva vesiturvallisuuteen sekä hukkumisen ehkäisemiseen keskittynyt hyväntekeväisyysjärjestö. 

Vuonna 1941, ollessaan 14-vuotias prinsessa, Elisabet ansaitsi junioriansiomerkin suoritettuaan koulutuksen uimakerholla Lontoossa, jossa hän kävi pikkusiskonsa prinsessa Margaretin kanssa. 

Elisabet pääsi muistelemaan asiaa 6. toukokuuta käymässään edustusvideopuhelussa Royal Life Saving Societyn kanssa. Tuolloin kuningatar sai tietää, että hän itse asiassa oli aikoinaan kaikista ensimmäinen teini, joka sai kyseisen ansiomerkin 80 vuotta sitten. Ansiomerkki ommeltiin kiinni nuoren prinsessan uimapukuun. 

– En tiennyt, että olin ensimmäinen, minä vain tein sen ja minun piti tehdä kovasti töitä saadakseni sen! Se oli hieno saavutus ja olin todella ylpeä voidessani kantaa merkkiä uimapukuni edessä. Se oli mielestäni hyvin hienoa, Elisabet muisteli keskustelun aikana. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Elisabet hoitaa tällä hetkellä parhaansa mukaan velvollisuuksiaan kuningattarena ja totuttelee elämään ilman puolisoaan prinssi Philipiä, joka menehtyi 99-vuotiaana 9. huhtikuuta. Elisabet ja Philip olivat naimisissa 73 vuotta.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja