92-vuotias mies käveli joka päivä kilometrien matkan vaimonsa hoitokotiin – kuolivat peräkkäisinä päivinä: "Hän eli äitini vuoksi"

Joan ja Warren Chapple olivat olleet naimisissa 70 vuotta. Joan kuoli 17. helmikuuta, ja päivää myöhemmin myös Warren menehtyi. Liikuttavasta rakkaustarinasta uutisoi muun muassa Times Union -sivusto.

Warren Chapple, 92, vieraili vaimonsa Joanin, 87, luona vanhainkodissa päivittäin seitsemän vuoden ajan. New Yorkissa asuva pariskunta oli ollut naimisissa 70 vuotta.

Alzheimerin tautia sairastanut Joan menehtyi 17. helmikuuta Van Rensselaer Manor -hoitokodissa New Yorkissa. Warren kuoli seuraavana päivänä.

Kaksi vierailua joka päivä

Pariskunnan poika Marc kertoo Times Union -sivustolle, että Warren käveli kuudentoista kilometrin matkan joka aamu Averill Parkista North Greenbushissa sijaitsevalle vanhainkodille. Hän halusi syöttää Joanille aamupalan. Sen jälkeen hän vietti tämän seurassa pari tuntia ja palasi sitten kotiin lepäämään. Viideltä iltapäivällä Warren lähti uudelleen samalle matkalle, jotta hän voisi syöttää vaimolleen illallista. Tämän jälkeen Warren ja hoitajat auttoivat Joanin sänkyyn ja mies palasi jälleen kotiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Warren asui tuohon aikaan Marcin luona. Pojan mukaan vain sairastuminen ja huono sää saattoivat pitää Warrenin erossa vaimostaan. 

– Hän eli äitini vuoksi. Tuolla rakkaudella äiti pysyi hengissä, Marc kertoo Times Unionille.

Kuolivat peräkkäisinä päivinä

92-vuotiaana Warrenin kunto alkoi huonontua. Hän sairasti ruokatorven syöpää, jonka vuoksi hän alkoi olla liian heikko tekemään matkaa hoitokotiin. Viimeisen kerran hän kävi vaimonsa luona 28. tammikuuta.

Marcin mukaan Warren olisi saattanut aavistaa vaimonsa kuoleman. Hän oli yllättäen eräänä päivänä kysynyt, miten Joan voi.

– Onko hän samassa jamassa kuin minä? Warren oli kysynyt.

Marc ei ollut aivan varma, mitä isä tarkoitti. Kysyikö hän, että oliko äitikin kuoleman oma.

– Kyllä, isä, hän on, Marc vastasi.

Tunteja myöhemmin Joan oli kuollut. Seuraavana päivänä myös Warren oli poissa.

Pariskunnalle järjestettiin hautajaiset 23. helmikuuta. Heidät haudattiin vierekkäin Elmwood Hill -hautausmaalle.

Warrenia ja Joania jäivät kaipaamaan pojat Bruce ja Marc, kolme lapsenlasta sekä kolme lapsenlapsenlasta.

Lue myös:

    Uusimmat