9-vuotias näki mainoksen huulihalkioista – siitä alkoi jo vuoden kestänyt panttipulloprojekti: ”Haluan auttaa noita lapsia”

Poikaa kiusattiin, koska hän käytti joka päivä samoja vaatteita – koulukaverit tulivat hätiin 1:39
Video: Poikaa kiusattiin, koska hän käytti joka päivä samoja vaatteita – koulukaverit tulivat hätiin.

Vasta 9-vuotias yhdysvaltalaistyttö on kerännyt ja palauttanut jo 7000 pulloa auttaakseen muita lapsia.

Vuosi sitten newyorkilainen Abigail Moen, 9, näki mainoksen, jossa kerrottiin, miten huuli- ja suuhalkiot vaikuttavat lasten elämään. Halkiot ovat synnynnäisiä epämuodostumia, jotka voivat vaikuttaa lapsen kasvojen kasvuun, puheeseen ja kehitykseen.

– Olin surullinen. Sanoin: ”Isä, voimmeko me tehdä jotain? Haluan auttaa noita lapsia”, Abigail muistelee CNN:n haastattelussa.

Mainoksen takana oleva yritys tarjoaa ilmaisia hoitoja halkioista kärsiville lapsille. Abigail itsekin halusi kantaa kortensa kekoon. Hän alkoi kerätä pulloja auttaakseen perheitä, joilla ei ole varaa halkion leikkaushoitoon.

Jo 7 000 palautettua pulloa

Vuodessa Abigail on kerännyt lähes 7 000 pulloa. Tytön isä Erik Moen kertoo CNN:lle, että koska yksi panttipullo on 5 sentin arvoinen, joten Abigail on kerännyt rahaa ainakin yhteen halkioleikkaukseen. Sellainen maksaa Yhdysvalloissa noin 240 dollaria eli reilut 215 euroa.

Yhdeksänvuotias ei kuitenkaan aio jättää varojen keräämistä panttipulloprojektiin. Seuraavaksi Abigail suunnittelee leipovansa ja keräämällä herkkuja myymällä rahaa uusiin halkioleikkauksiin.

Tytön hyväsydämisyys ei yllätä vanhempia

Vanhempia tytön innostus hyväntekeväisyyteen ei yllätä. Perhe on kotoisin Ecuadorista, ja Abigail on nähnyt, millaista kolmannen maiden lasten elämä on.

– Hän on aina sanonut haluavansa auttaa köyhiä. Hänellä on erittäin hyvä sydän, Abigailin äiti Alexandra Moen kertoo CNN:lle.

Aikuisena Abigail haluaa tulla kirurgiksi, jotta voi auttaa vakavasti sairaita ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat