Mainos

9-vuotias katosi hääjuhlista Ranskassa sunnuntaina – muistatko nämä yhä kateissa olevat pikkutytöt?

Viime päivinä on puhuttanut hääjuhlista kadonneen 9-vuotiaan tapaus. Kun lapsi katoaa, se johtaa pahimmillaan vuosikausien etsintöihin. Vanhemmat joutuvat pelkäämään, onko lapsi joutunut ihmiskaupan uhriksi ja joskus heitä jopa epäillään lapsen katoamisesta. Näistä kuuluisista kadonneista etsitään yhä jälkiä.

Genette Tate

Yksi ensimmäisistä maailmanlaajuista mediahuomiota saaneista lasten katoamisista oli Genette Taten tapaus. 13-vuotias Genette Tate katosi jakaessaan lehtiä vuonna 1978 Aylesbearen kylässä.

Ystävät olivat nähneet Genetten hänen lehdenjakoreitillään hetki ennen katoamista. Tyttö oli jatkanut pyöräillen matkaansa, ja hetkeä myöhemmin ystävät löysivät hänen polkupyöränsä ja jakamansa lehtiä tien varresta. Genetteä ei näkynyt missään.

Jotkut silminnäkijät kertovat nähneensä paikalla punertavanruskean auton hieman ennen Genetten katoamista. Auton on epäilty kuuluneen neljän 5–11-vuotiaan tytön murhasta vuosikymmeniä myöhemmin tuomitulle Robert Blackille.

Blackia vastaan ei löydetty riittävästi todisteita. Hän kuoli viime vuonna vankilassa.

Anthonette Cayedito

Yhdysvalloissakadonneita lapsia on useita. Ensimmäisiä FBI:n etsityimpien henkilöiden listalla edelleen olevia kadonneita on AnthonetteChristine Cayedito, joka katosi kotoaan Gallupista New Mexicosta aamuyöllä vuonna 1986.

anthonette

9-vuotias Anthonette oli kotona äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa, kun oveen koputettiin aamuyöllä. Pikkusisko on kertonut esimerkiksi Albuquerque Journalille, että Anthonette oli mennyt avaamaan oven. Kun äiti tuli aamulla herättämään lapsia, hän huomasi Anthonetten kadonneen.

Vuosi katoamisen jälkeen Gallupin poliisille soitettiin. Soittaja sanoi olevansa Anthonette ja Albuquerquessa New Mexicossa. Heti sen jälkeen taustalta kuului miehen ääni, joka kysyi: ”Kuka sanoi, että saat käyttää puhelinta?” Kuului huutoa ja puhelu katkesi. Anthonettea ei kuitenkaan löydetty.

Vuonna 1991 Anthonettea muistuttava, nuoren pariskunnan seurassa ollut tyttö jätti ravintolassa Carson Cityssä tarjoilijalle lautasliinaan kirjoitetun viestin: ”Auta minua. Soita poliisille.” Tämäkään ei johtanut tytön löytymiseen ja häntä etsitään yhä.

Michaela Garecht

Yksi eniten kansainvälistä huomiota saaneista Yhdysvaltain kadonneista on 9-vuotiaana kadonnut Michaela Garecht. Garecht katosi Haywardissa Kaliforniassa vuonna 1988.

Tyttö oli lähtenyt äitinsä luvalla ystävänsä kanssa kauppaan lähelle kotiaan ja hänet siepattiin autoon kaupan edessä parkkipaikalla – keskellä aamupäivää ja hänen ystävänsä silmien edessä. Garechtia ei ole nähty sen jälkeen eikä hänet siepanneen miehen henkilöllisyys ole selvinnyt.

Garechtin tapauksessa on annettu yli 15 000 vihjettä. FBI tarjoaa 10 000 dollarin palkkiota tiedosta, joka johtaa Michaelan löytymiseen ja hänen sieppaajansa pidätykseen.

Angela Celentano

3-vuotiaan italialaistytön Angela Celentanon katoaminen on jäänyt vähemmälle huomiolle kuin kuuluisa Madeleine McCannin tapaus, vaikka Angelan katoaminen on yhtä suuri mysteeri. Angela katosi elokuisena lauantai-iltana vuonna 1996 Monte Faitossa Italiassa vain muutamien kilometrien päässä kotoaan.

Repubblica Italia kertoo, että tyttö oli piknikillä perheensä ja seurakuntalaisten kanssa noin 40 ihmisen seurueessa. Isä oli puhunut Angelan kanssa, mutta kääntyi hetkeksi tarjoamaan ruokaa seurueen muille lapsille. Kun hän kääntyi takaisin Angelan puoleen, tämä oli poissa.

Koko ryhmä alkoi etsiä Angelaa ja poliisille kerrottiin heti tapahtuneesta. Kahden tunnin kuluttua koko alue oli täynnä poliiseja ja pelastuslaitoksen henkilökuntaa, jotka etsivät Angelaa. Poliisi tutki kaikki paikalla olleet, mitään ei kuitenkaan löydetty.

Vuosien jälkeen meksikolainen Celeste Ruiz epäili voivansa olla Angela, kun hän sai tietää, että hänellä on mahdollisesti väärennetty henkilöllisyys. DNA-testi osoitti luulon vääräksi.

Madeleine McCann

Euroopan puhutuin katoamismysteeri on Madeleine McCannin tapaus. Madeleine katosi 3-vuotiaana Praia da Luzin loma-asunnolta vuonna 2007.

Brittiperhe oli lomailemassa Portugalissa. Illalla vanhemmat menivät ystäviensä kanssa ravintolaan ja jättivät lapset nukkumaan. Vanhemmat kävivät puolen tunnin välein tarkistamassa, ettei nukkuvilla lapsilla ollut hätää.

Kun he palasivat huoneistoon kymmenen jälkeen illalla, Madeleine oli kadonnut. On edelleen epäselvää, onko Madeleine siepattu huoneesta vai poistuiko hän mahdollisesti itse huoneesta ja siepattiinko hänet kadulta.

Mysteeriä on tutkittu aktiivisesti ja vanhempiakin on epäilty tytön murhasta vuosien varrella. Heitä vastaan ei kuitenkaan ole löytynyt todisteita. Uusimpien tietojen mukaan katoamisen uskotaan liittyvän naiseen, joka ei asu enää Portugalissa.

Denise Pipitone

Italian Madeleine McCanniksi luonnehdittu Denise Pipitone katosi vuonna 2004 Sisiliassa 4-vuotiaana. Hän oli leikkinyt ulkona äidin valmistaessa ruokaa eikä palannut sisään.

Samana vuonna milanolainen pankkivirkailija näki kiertolaisryhmän seurassa tytön, joka näytti Deniseltä. Henkilöllisyyttä ei kuitenkaan pystytty todentamaan.

Lapsen uskottiin löytyneen Kreikasta vuonna 2008, mutta epäily osoittautui DNA-testissä vääräksi. Tällä hetkellä Denisen siskopuolta epäillään hänen sieppauksestaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.