9-vuotiaan pojan äiti kuvasi sydäntä särkevän videon kiusaajien vanhemmille: "Nyt meillä on vakavasti itsetuhoinen lapsi"

Äiti julkaisi Facebookissa videon, jossa hänen 9-vuotias poikansa kertoo haluavansa kuolla kiusaamisen takia. Aiheesta kertoo News.com.au-sivusto.

Australialainen Yarraka Bayles on jakanut Facebookissa videoviestin poikansa Quadenin kiusaajille. Video on kuvattu sen jälkeen, kun hän haki Quadenin koulusta.

9-vuotiaalla Quadenilla todettiin syntymän jälkeen akondroplasia, lyhytkasvuisuutta aiheuttava luustosairaus, joka johtuu geenimutaatiosta. Tyypillistä on olkavarsiin ja reisiin painottuva lyhytraajaisuus. Pää on vartaloon nähden isokokoinen.

"Haluan tappaa itseni"

Quadenia on kiusattu hänen poikkeavan ulkonäkönsä takia. Niinpä Yarraka päätti kuvata videon, jotta ihmiset näkisivät, miten kiusaaminen vaikuttaa kohteeseensa.

– Olen juuri hakenut lapseni koulusta, todistanut kiusaamistapausta ja soittanut rehtorille. Haluan vanhempien ja opettajien tietävän, että tämä on kiusaamisen seuraus, Yarraka kertoo tiistaina julkaisemallaan videolla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla Quaden istuu itkuisena autossa ja äiti kuvaa häntä.

– Antakaa minulle veitsi, haluan tappaa itseni. Haluan kuolla nyt, Quaden nyyhkyttää.

– Näin kiusaaminen vaikuttaa 9-vuotiaseen lapseen, joka haluaa vain käydä koulussa, oppia ja pitää hauskaa. Mutta joka ikinen päivä tapahtuu jotain. Uusi kiusaamistapaus, lisää nimittelyä ja pilkkaa.

Yarraka kysyy videolla, tietäisivätkö muut vanhemmat, miten tietoisuutta kehitysvammoista ja asiasta kertomista voisi lisätä koulussa. Hän toivoo, että vanhemmat ja perheet veisivät eteenpäin tietoisuutta kehityshäiriöistä. Asioista pitäisi kertoa myös koulussa, jotta vastaavaa ei tapahtuisi.

– Olen saanut hyviä neuvoja, mutta tarvitaan enemmän, koska näin kiusaaminen vaikuttaa, tätä se tekee. Haluan ihmisten tietävän, miten paljon tämä satuttaa koko perhettämme. Haluan, että ihmiset opettavat lapsiaan.

Poika on yrittänyt itsemurhaa

Yarraka kertoo, että hänen täytyy pitää poikaansa toistuvasti silmällä, koska tämä on yrittänyt itsemurhaa. Ensimmäinen kerran poika yritti tappaa itsensä 6-vuotiaana. Sen jälkeen hän alkoi puhua siitä, että toivoisi olevansa kuollut.

– Minulla on poika, joka on itsetuhoinen miltei joka päivä. Joka päivä tapahtuu jotain.

Aina, kun kouluun tuli uusi oppilas, joka ei tiennyt Quadenin kehityshäiriöstä, kiusaaminen alkoi. Oppilaat nimittelivät häntä ja ”tekivät selväksi, että hän on erilainen”.

Yarraka kertoo, että poika saa osakseen epämieluisaa huomiota miltei aina, kun he ovat julkisella paikalla.

– Joten nyt meillä on vakavasti itsetuhoinen lapsi, joka on niin täynnä kiusaamista, jota hän kohtaa aina julkisella paikalla tai koulussa. Me olemme niin loppu tämän asian suhteen.

Yarraka on aiemmin kehottanut poikaansa olemaan välittämättä kiusaamisesta. Tästä lähtien hän aikoo julkaista samanlaisen videon joka kerta, kun poikaa kiusataan.

– Toivottavasti voimme muuttaa asioita, jotta näin ei käy toiselle perheelle. Toivon, ettemme menetä jälleen yhtä nuorta, viatonta elämää kiusaamisen takia.

Lue myös:

    Uusimmat