Mainos

9 tieteellisesti todistettua faktaa – nämä asiat tekevät sinusta vähemmän viehättävän

Taas pieleen menneet treffit? Nämä tiedostamattomat seikat vaikuttavat viehätysvoimaamme flirttailutaitoja enemmän.  

Moni sinkkumarkkinoilla pyörivä on saattanut törmätä lukuisiin neuvoihin siitä, kuinka treffikumppani oikEin hurmataan. Näiden asioiden lisäksi omaan kiinnostavuuteemme vaikuttaa joukko tiedostamattomia asioita, kuten ominaistuoksumme ja unen määrä.

Lue, mitkä seikat saavat meidät näyttämään vähemmän viehättäviltä ja tee ryhtiliike näiden seikkojen korjaamiseksi.

Unenpuute

Tummat silmänaluset ja nuutunut katse. Tosiasia on, että me yksinkertaisesti näytämme vähemmän viehättäviltä huonosti nukutun yön jälkeen. Kuusi vuotta sitten julkaistussa tutkimuksessa valokuvattiin ihmisiä, jotka olivat nukkuneet vähintään kahdeksan tuntia edellisyönä ja niitä, jotka eivät olleet nukkuneet viimeiseen 31 tuntiin. Kuvia tulkinneen ryhmän mukaan ihmiset, jotka eivät olleet nukkuneet, näyttivät lähes tulkoon poikkeuksetta vähemmän viehättäviltä, mutta myös surullisilta ja epäterveiltä.

Jos siis aiot hurmata jonkun, pidä huolta yöunistasi!

Ilkeän ihmisen maine

Laajan kiinalaistutkimuksen mukaan ihmiset mieltävät ilkeiksi kutsutut ihmiset automaattisesti vähemmän viehättäväksi, vaikka he eivät muuten kyseisiä henkilöitä tuntisikaan. Kannattaa siis pysyä hyvän tyypin maineessa, varsinkin jos tarkoituksenasi on hurmata joku kaveri- tai tuttavapiirin jäsen.

Vähäeleinen kehonkieli

Lähes kaikki meistä tietävät, että hyvä ryhti saa meidät tuntemaan itsemme tehokkaiksi, huonoryhtisyys puolestaan sisäänpäinkääntyneemmiksi. Samaa ilmiötä voidaan soveltaa myös treffimaailmaan. Tuoreessa profiilikuvia analysoivassa tutkimuksessa todettiin, että vähäeleinen kehonkieli voi tehdä sinusta muiden silmissä vähemmän puoleensavetävän. Erityisesti miesten kohdalla sulkeutunut asento vaikutti huomattavan negatiivisesti heidän viehätysvoimaansa.

Stressi

Erään tutkimuksen mukaan naisen korkea stressitaso laskee miesten kiinnostusta naista kohtaan. Syy tähän löytyy luonnosta. Stressitason myötä kohonneella kortisolitasolla on nimittäin välitön yhteys terveyteen ja hedelmällisyyteen. Miehet etsivät luonnostaan terveitä kumppaneita, joiden kanssa heillä on mahdollisuus lisääntyä.

Näytät liian iloiselta tai liian surulliselta

Naisten seurassa ei kannata olla liian hauska, sillä tutkimuksen mukaan naiset eivät pidä liian iloisista miehistä. Vuonna 2011 toteutetussa tutkimuksessa selvisi, että naiset kiinnostuvat useimmiten hieman synkistä miehistä, mutta sama synkkyys ei puolestaan viehätä päinvastaisessa tilanteessa. Nainen, jos haluat olla viehättävä, naura ja ole iloinen. Mies, jos haluat vedota vastakkaiseen sukupuoleen, ole puolestaan synkän arvoituksellinen.

Huono huumorintaju

Lähes jokainen meistä tietää tämän jo omasta kokemuksesta. Jos seurueessa on yksi huumorintajuton henkilö, hän ei taatusti ole se, joka saa mielenkiintosi heräämään. Tutkimuksien mukaan huumorintajuttomuus ei ole sukupuoliriippuvaista, vaan tekee sekä naisista että miehistä vähemmän kiinnostavia.

Laiskuus

Omaa ahkeruutta ja avuliaisuutta ei kannata aliarvioida, sillä näiden piirteiden on todettu lisäävän viehätysvoimaa. Sen sijaan laiskuuden on tutkittu vaikuttavan useimpiin ihmisiin luotaantyöntävästi.

Haiset liian samalta tai liian vieraalta

Harva meistä tiedostaa, että myös tuoksut ohjaavat kumppaninvalintaamme. Vuonna 2006 toteutetussa tutkimuksessa havaittiin, että ihmiset eivät pidä viehättävinä henkilöitä, joilla on liian samanlainen ominaistuoksu kuin heillä itsellään. Samanlaisen ominaistuoksun omaavilla pariskunnilla esiintyi myös keskimääräistä enemmän syrjähyppyjä kuin erilaisen tuoksun omaavilla pareilla. Samat vaikutukset todettiin myös silloin, jos ominaistuoksut erosivat liian paljon toisistaan.

Valehtelet ikäsi

Epärehellisyys asiassa kuin asiassa tekee sinusta hetkessä vähemmän kiinnostavan. Rehellisiä ihmisiä pidetään sen sijaan automaattisesti vetovoimaisina ja mukavampina. Kerro siis heti ensitapaamisella rehellisesti oma ikäsi oikein, jos haluat tapaamisen etenevän pidemmälle.

Video: Katso videolta lasten rehelliset mielipiteet siihen, miten he ymmärtävät rakkauden. 

Lähde: Independent

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.