87-vuotias seniori etsii työtä voidakseen kattaa vaimonsa sairaskulut – "toivoisin, ettei hänen tarvitsisi tehdä sitä"

7:47

Korkeat sairaalakulut ovat ajaneet amerikkalaisen eläkeläisparin talousvaikeuksiin, joiden takia kahdeksankymppinen mies joutuu palaamaan työelämään, kertovat People ja News5 Cleaveland

Ethän syö itseäsi muistisairaaksi? Katso keskustelua yllä olevalta videolta!

Moni varmasti toivoisi jo lähennellessään 90 ikävuotta voivansa nauttia rauhassa eläkepäivistä. 87-vuotias ohiolainen Robert Blocksom joutui kuitenkin aloittamaan työhaun ikävän syyn takia.

Robert aikoo aloittaa työt rekkakuskina voidakseen kattaa vaimonsa sairauskustannukset. Peoplen mukaan vaimon kävelykyky on heikentynyt ja hän kärsii muun muassa hengitysvaikeuksista astman takia ja on sairastanut rintasyövän.

Myyntiin menivät niin talo kuin asuntovaunukin

Pariskunta yritti ensin kattaa sairaskustannuksia myymällä omaisuuttaan. Myyntiin menivät niin koti, asuntovaunu kuin muitakin tavaroita.

Laskupinojen määrä kuitenkin kasvaa edelleen, joten pariskunta ei nähnyt muuta vaihtoehtoa, kuin Robertin työllistymisen.

– Toivoisin, ettei hänen tarvitsisi tehdä sitä, mutta hän näkee sen ulospääsyreittinä. Se on vaikeaa, varmasti, mutta se on vaikeampaa hänelle, koska hän pitää huolta minusta ja talosta. Kaikki, mitä voin tehdä, ovat hänen ateriansa, kertoo Robertin vaimo, Jelaine Blocksom People-lehdelle.

"Olen aina pitänyt ajamisesta"

Vaikka Robert joutuukin töihin pakon edessä, hän suhtautuu itse uuteen haasteeseen optimistisesti. Vielä ennen työllistymistä seniorin täytyy kuitenkin käydä autokoulua ja päästä läpi pestiin vaadittavasta ajokokeesta.

– Olen aina pitänyt ajamisesta, joten hoksasin, että haluaisin voida tehdä rahaa ajamalla, Robert kertoo News5 Cleaveland -sivustolle.

Robertin mukaan parhaimmat vuorot olisivat paikallisia ja viikonloppuisin, jotta hän voisi edelleen jatkaa huolenpitämistä vaimostaan.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan yhä useammat amerikkalaiset joutuvat palaamaan eläkkeeltä työelämään. Viimeisen vuoden aikana jopa yli 225 000 85-vuotiasta tai vanhempaa on listattu työvoimaksi Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja