85-vuotias ollut yli 40 vuotta töissä samassa McDonald'sissa – kova isku varjostaa arkea: "Hänen on pakko tehdä työtä paikassa, jossa hänen vaimonsa kuoli"

1:21

Wendall Gill on työskennellyt yli 40 vuotta samassa työpaikassa. Mies menetti vaimonsa hiljattain, ja nyt ystävällinen tuttava haluaakin auttaa Gilliä pääsemään veloistaan ja eläköitymään.

Video: Vili-kissa käy töissä vanhainkoti Västinkartanossa Ehtootupa-osastolla!

Wendall Gill on tehnyt pitkän uran McDonald's-ravintolassa. Gill, 85, on työskennellyt samassa ravintolassa jo yli 40 vuotta. Amerikkalaismies joutuu edelleen työskentelemään, sillä hän pitää huolta kahdesta aikuisesta pojanpojastaan, joilla on erityistarpeita.

Vuoden 2018 kesällä Gillin vaimo Della menehtyi. Pari oli ollut naimisissa 68 vuotta.

– En tiedä, toivunko siitä koskaan. Ikävöin häntä loppuelämäni ajan, mies kertoo Kentucky.comin haastattelussa.

Vaimo menehtyi Gillin työpaikalla

Perhe oli ollut Gillin työpaikkana toimivassa ravintolassa, kun Della oli mennyt vessaan. Hän sai sairaskohtauksen ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

– Jos hän olisi saanut valita, hän olisi vielä kanssamme, Gill sanoo ja kertoo, että pojanpojat pitävät hänet hyvin kiireisenä.

Pojanpojat ikävöivät isoäitiään. 33-vuotias poika on erityisen murtunut.

– Hän itkeskelee silloin tällöin ja sanoo "ikävöin mummoa". Sanon "on okei ikävöidä häntä, koska rakastit häntä", Gill kuvaa.

Perheellä on paljon lainaa

Kun Michael Todd Oldfield tuli ravintolaan Dellan kuoleman jälkeen, hän arvasi heti, että jokin on vialla.

– Hän näytti tyhjältä, Oldfield kuvasi Facebookissa.

Oldfield työskenteli Gillin rinnalla ensimmäisessä kesätyössään vuonna 1978. Hän on siirtynyt jo toisaalle, mutta Gill on edelleen samassa työpaikassa.

Gill työskentelee McDonald'sissa neljänä päivänä viikossa, jotta perheen rahat riittäisivät. Laskujen lisäksi miehellä on vielä asunto- ja autolainaa.

"Hänen on pakko tehdä työtä tuossa paikassa..."

Kuullessaan Dellan poismenosta Oldfield päätti yrittää auttaa. Hän perusti syyskussa 2018 Gillin kunniaksi joukkorahoitussivun,  jolla toteaa, että kaikkien palvelusvuosiensa jälkeen Gill kaipaa nyt palvelusta muilta ihmisiltä. 

– Hän on sisältä tyhjä. Näin sen hänen kuopalla olevista poskistaan, ja silmistään. Ja hänen on pakko tehdä työtä tuossa paikassa, kuten hän on tehnyt yli 41 vuotta, ja kävellä sen vessan ohi, jossa hänen vaimonsa kuoli, Oldfield kuvailee.

Onnistuivat keräämään huiman summan

Oldfield onnistui nopeasti maksamaan lahjoitusten avulla Gillin autolainan ja ostamaan Dellalle kauniin hautakiven. Rahaa on kerätty jo yli 28 000 dollaria.

– En halua hänen huolehtivan rahasta, Oldifeld sanoo.

– Hän on 85. Hänen todella täytyy eläköityä. Huomista ei ole luvattu kellekään meistä. Hänen todella täytyy viettää aikaa poikiensa kanssa ja vain toipua... Eikä huolehtia siitä, mistä perhe saa seuraavan ateriansa.

Lahjoitusten avulla vaikuttaa siltä, että muutkin Gillin velat kyetään mahdollisesti kuittaamaan. Oldfield kiittää kaikkia rahaa lahjoittaneita.

– Luoja teitä kaikkia siunatkoon. Te teitte tämän. Te avasitte sydämenne Wendallille ja hänen pojilleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja