75-vuotias leski kärsi raastavasta yksinäisyydestä – etsi ystäviä koskettavan kyltin avulla: "Olen aivan yksin"

Onko lapsettoman vanhuus surullinen ja yksinäinen? 3:37
Lapsettomuuden valinneita pelotellaan yksinäisellä vanhuudella, kun "lapsetkaan eivät ole hoitamassa". Haastateltavana Heini Maksimainen, Vauvattomuusbuumi-kirjan kirjoittaja. Teoksessaan hän selvitti, millaista elämä on, jos lapsia ei ole eikä tule.

75-vuotias Tony menetti vaimonsa ja rakkaimman puhekumppaninsa keväällä. Raastavasta yksinäisyydestä kärsivä mies etsi ystäviä ikkunaansa ripustamallaan kyltillä. 

Tony Williams menetti Jo-vaimonsa toukokuussa 2020. Mies etsi ystäviä kyltillä, joka särkee paatuneimmankin sydämen, kertoo Independent.

Eläköitynyt Tony asuu East Hampshiressa kaukana sukulaisistaan, eikä hänellä vaimonsa kanssa ollut lapsia. Tony kertookin, että Jon kuoleman jälkeen hän ei ole toisinaan päiväkausiin jutellut kenenkään kanssa. Koronapandemia pahensi tilannetta entisestään.

Saadakseen ystäviä Tony ripusti ikkunaansa kyltin, jossa lukee:

"Menetin Jon. Ihanan vaimoni ja sosiaalisen kumppanini.

Minulla ei ole ystäviä tai perhettä. Ei ketään, kenelle puhua.

24 tuntia päivässä jatkuva, keskeytyksetön hiljaisuus on minusta sietämätöntä kidutusta. Eikö kukaan voisi auttaa?"

"Olen yrittänyt kaikkeni saadakseni ystäviä, mutta tuntuu, ettei kukaan halua puhua kanssani..."

Tony jakelee myös saman viestin sisältäviä käyntikortteja kohtaamilleen ihmisille.

– Se on viimeinen keinoni. Olen yrittänyt kaikkeni saadakseni ystäviä, mutta tuntuu, ettei kukaan halua puhua kanssani, mies kertoo.

– Kovin moni ei kulje taloni ohi, mutta toivoisin, että tämä [viesti] leviäisi ympäri yhteisömme, ja joku ottaisi yhteyttä.

Kuva Tonysta kyltteineen levisi medioihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jo-vaimo kuoli vain päiviä diagnoosin saamisen jälkeen

Jo sai haimasyöpädiagnoosin keväällä 2020 ja menehtyi vain päiviä sen jälkeen. Isku oli musertava. Pari ehti olla yhdessä 35 vuotta.

– Jo oli paras ystäväni, ja meillä oli ihana elämä. Mutta nyt olen aivan yksin, Tony kuvailee.

Tony kertoo saaneensa joitakin aputarjouksia naapureiltaan, mutta hän haluasi itsensä ikäisen ystävän. Mies toivoisi jonkun näkevän viestinsä ja vaikkapa soittavan hänelle, jotta hän saisi jutella toisen ihmisen kanssa.

– En etsi ihmistä, joka kuuntelisi itkemistäni. Haluan vain tavallisen ihmisen, jolle jutella! Voin jutella kenen kanssa vain ja mistä vain, Tony lupaa.

Suurimman osan päivistä hän viettää kotona odotellen, että puhelin soisi.

– Mutta ei se koskaan soi.

Tony on saanut uusia ystäviä

The Sunin mukaan Tonyn haave ystävistä on kuitenkin nyt toteutunut: esiinnyttyään medioissa mies sai niin paljon sähköpostia, että hänen saapuneet-kansionsa kaatui. Kirjeitä ja viestejä on tullut kaikkialta maailmasta; Tonylle on lähetelty kuvia lapsista ja lemmikeistä, moni vakuutti ajattelevansa häntä, ja Tonya jopa pyydettiin täysin vieraiden lasten "adoptiopapaksi".

Eräs amerikkalaisnainen kutsui Tony vierailulle Floridaan; paikallinen nainen kutsui hänet drinkeille luokseen. Eräs opettaja ilmoitti koko luokkansa suunnittelevan kirjeitä Tonylle.

– Rakkaus ja myötätunto, jota ihmiset ovat osoittaneet, on tuonut kyynelet silmiini, Tony kiitteli.

– Tämä on ollut upeaa. Olen niin kiitollinen.

Lue myös:

    Uusimmat