80 vuotta jääkiekkoa seurannut kovan luokan asiantuntija hämmästelee Kaapo Kakon ja Jack Hughesin asetelmaa – "Tämä on ensimmäinen kerta"

Kaapo Kakon ja Jack Hughesin välinen vertailu ja asetelma ennen NHL:n varaustilaisuutta on saanut isot mittakaavat.

Vuodesta 1939 jääkiekkoa seurannut kuuluisa kiekkohistorioitsija, selostaja, toimittaja ja kirjailija Stan Fischler kertoo ESPN:n artikkelissa, ettei ole nähnyt vastaavaa koko uransa aikana.

– Tämä on ensimmäinen kerta minulle, Fischler toteaa.

Kyseessä on nimittäin tilanne, jossa paikalliskilpailijat – New Jersey Devils ja New York Rangers – varaavat kahdella ensimmäisellä kierroksella ja pääsevät varaamaan Kakon ja Hughesin kaltaiset superlupaukset.

Kakon ja Hughesin välinen tilanne tuo myös tulevalle kaudella uuden sähkön Devilsin ja Rangersin väliselle paikalliskilpailulle.

– Tämä on loistava tilanne Trans-Hudson-kilpailulle. Etenkin New Jerseylle, jonka GM Ray Shero varaa ensimmäisenä, Fischler hehkuttaa.

Joukkueet ovat läheiset kilpakumppanit toisilleen ja nyt tähän asetelmaan tulee yksilöiden kautta vertailu, kilpailu ja uudenlainen mielenkiinto.

Onkin varmaa, että kaksikkoa seurataan herkeämättä tulevalla kaudella. Ja vertailu käy herkeämättä kahteen supertähteen. 

– Hughes-Kakko ei ole kuin (Sidney) Crosby ja (Aleksander) Ovetshkin. Jos Ovetshkin olisi varattu Dallasiin tai johonkin sen kaltaiseen, silloin Penguins-Capitals kilpakumppanuus ei olisi virittäytynyt. Tällaiset asiat ovat hyväksi jääkiekolle, Devilsin GM Shero huomautti ja jatkoi: 

– Toivottavasti pelaamme vastakkain enemmän kuin neljä tai viisi kertaa runkosarjassa ja molemmat menevät pudotuspeleihin. Tämä on hyvä, se tekee kilpailusta vahvempaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat