8 yllättävää käyttötapaa kynsilakalle – tiesitkö näitä?

Kynsilakkoja voi käyttää muuhunkin kuin siihen perinteiseen kauneudenhoitoon. Ole luova!

Tiedätkin jo estää sukkahousujen silmäpaon läpikuultavalla kynsilakalla, mutta käyttötapoja on myös muita. Lue yllättävät tilanteet, joissa kynsilakasta on hyötyä muuallakin kuin kynsilläsi!

1. Estä pukukorujen tummuminen

Kun metalli altistuu ilmalle, se hapettuu ja muuttaa väriä. Lakkaa pukukorut läpinäkyvällä kynsilakalla – se pitää ilman poissa metallin pinnalta ja korut pysyvät uuden näköisenä.

2. Vaihda pukukorujen väriä

Jos olet kyllästynyt vanhaan statement-kaulakoruusi tai korvakoruihisi, vaihda niiden ulkonäköä helposti lakkaamalla rihkamakorusi kirkkaalla värillä – vaikkapa oranssilla – tai tyylikkäällä valkoisella. Laita vain koru paperipyyhkeelle ja ala lakkailla!

3. Glitterlakoilla eloa tylsiin, ruskeisiin pinneihin

Jos haluat piristää tavallisten, hengettömien pinniesi ulkonäköä, glitterisillä kynsilakoilla tuot niihin uutta eloa. Raota pinniä ja pidä ala- ja yläpuoli erillä toisistaan. Maalaa vain yläpuoli ja kiinnitä pinnit vaikkapa postikorttiin kiinni ja jätä kuivumaan.

4. Pujota lanka neulaan nopeammin

Yritätkö ommella nappia kiinni, mutta lanka on rispaantunut etkä saa sitä neulansilmästä läpi? Lakkaa langanpää kynsilakalla, jolloin se kovettuu ja menee neulansilmästä helpommin läpi.

5. Lakkaa avaimet eri värisiksi

Roikkuuko avaimenperässäsi monta samanlaista avainta etkä aina muista, mikä menee mihinkin? Värikoodaa avaimet lakkaamalla ne erivärisiksi. Se helpottaa muistamista ja avaimenperäsikin näyttää heti pirteämmältä.

6. Kirjekuoret kiinni!

Jos inhoat kirjekuorten nuolemista, saat ne helposti kiinni, kun lakkaat läpikuultavalla lakalla kirjekuoren läpän alta eli kohdan, jonka normaalisti nuolisit.

7. Pysy perillä lakkojen väreistä

Etsitkö taas oikean väristä kynsilakkaa sitä löytämättä? Tarvitset vain pieniä, valkoisia tarranpaloja. Liimaa ne kynsilakkojen korkkien päälle lakattuina kyseisen pullon kynsilakalla. Eli siis esimerkiksi punaisen kynsilakan päälle liimaat samalla punaisella lakalla lakatun tarranpalan. Näin voit säilyttää kynsilakkapulloja pystyssä laatikossa ja näet helposti sävyvalikoimasi yhdellä silmäyksellä.

8. Piilota naarmu kengästä

Jos kynsilakkavalikoimasi on laaja, saatat löytää lakkojen seasta hyvät parit myös kengillesi. Esimerkiksi hopeisten kenkien naarmut saattavat peittyä helposti, jos löydät laatikostasi saman sävyisen hopealakan. Älä kuitenkaan luota pulloon, vaan kokeile ensin lakkaa kynnelle ja anna kuivua. Vertaa sitten lakkaa kenkiesi sävyyn.

LUE MYÖS:

Opettele lisää luovuutta – katso luovuusvalmentajan vinkit:

Kaikki Katsomon MTV Lifestyle -videot löydät täältä!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat