8-vuotias imeytyi uima-altaan putkistoon ja kuoli Yhdysvalloissa

8-vuotias tyttö koki traagisen kuoleman Yhdysvaltain Houstonissa viime lauantaina, kertoo Sky News.

Perheen asianajajan mukaan tyttö imeytyi hotellin uima-altaan putkistoon. Altaan virtausosasta löytyi 30–40 senttimetrin levyinen aukko, jonka sisältä, kuuden metrin syvyydestä Aliyah Jaico löydettiin.

Tytön kanssa uimassa ollut äiti huomasi tytön kadonneen, hälytti apua, mutta tyttöä ei löytynyt mistään. Hän pyysi henkilökuntaa katsomaan valvontakameran materiaalia, mutta henkilökunta kieltäytyi aluksi, sillä materiaalia katsottaessa poliisin tulisi olla paikalla.

Poliisi saapui paikalle, ja kuvamateriaali todisti 8-vuotiaan vajonneen veden alle. Tyttö löytyi vasta altaan tyhjennyksen jälkeen "väärin toimineesta putkistosta", oikeuspöytäkirjoissa todetaan.

– Toivon näkeväni sinut vielä joskus. Tulen rakastamaan sinua ikuisesti. Olet kauneinta mitä jumala on minulle antanut. Kävimme yhdessä taisteluja, mutta tätä emme voittaneet, Aliyahin Daniela-äiti kirjoitti verkossa julkaistussa muistokirjoituksessaan.

Tytön perhe on haastanut hotellin oikeuteen ja vaatii miljoonakorvauksia. Hotelli on esittänyt vilpittömät surunvalittelunsa tapauksesta.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Korjattu otsikkoa kello 8.37.

Lue myös:

    Uusimmat