8 syytä – tämän takia kahvia kannattaa juoda joka päivä!

Suomalaiset juovat kahvia eniten maailmassa, eikä tätä tapaa suinkaan tarvitse hävetä. Kahvin juonnilla on nimittäin runsaasti terveyshyötyjä!

Suomalaiset juovat kahvia keskimäärin 4-5 kuppia päivässä. Henkeä kohden kulutamme siis vuosittain jopa 10 kiloa tätä piristävää herkkujuomaa. Kahvinjuonti todella kannattaa, sillä se voi tehdä hyvää sekä keholle että mielelle.

Tässä 8 hyvää syytä juoda kahvia päivittäin.

1. Kahvista imeytyy hyvin antioksidantteja

Vuonna 2005 tehdyn tutkimuksen mukaan kahvin sisältämät terveelliset antioksidantit imeytyvät kehoomme paljon tehokkaammin kuin esimerkiksi hedelmien ja vihannesten antioksidantit.

2. Jo kahvin tuoksu voi vähentää stressiä

Seoulin yliopiston tutkimuksen mukaan stressistä ja uniongelmista kärsivät ihmiset voivat hyötyä jo pelkästään kahvin tuoksusta.

3. Kahvi tekee hyvää maksalle

Vuonna 2006 julkaistu suuri seurantatutkimus paljasti kahvia juovien ihmisten sairastuvan epätodennäköisemmin maksakirroosiin. Tutkimuksessa seurattiin 125 000 ihmistä 22 vuoden ajan.

4. Kahvi tekee iloiseksi

Kahvi tekee tutkitusti iloisemmaksi. Niillä ihmisillä, jotka juovat yli 4 kuppia kahvia päivässä, on tutkitusti pienempi riski sairastua masennukseen kuin niillä, jotka eivät juo kahvia lainkaan.

5. Kahvi suojelee ihoa

Harvardin lääketieteellisen yliopiston tutkimuksen mukaan kahvi vähentää myös ihosyöpäriskiä - erityisesti naisilla. Tutkimuksessa seurattiin 112 897 ihmistä yli 20 vuoden ajan.

6. Kahvi voi parantaa urheilusuoritusta

Tiedemiehet ja monet huippu-urheilijat ovat tienneet jo pitkään kahvinjuonnin hyödyt urheilusuoritusten kannalta. Kahvi voi tutkitusti parantaa suoritusta erityisesti kestävyyslajeissa.

7. Kahvi voi pitää aivot terveempinä

Etelä-Floridan ja Miamin yliopiston tutkimuksen mukaan säännöllinen kahvinjuonti voi pitää aivot terveempinä pidempään. Iäkkäät ihmiset, joilla oli enemmän kofeiinia veressään sairastuivat Alzheimerin tautiin 2-4 vuotta myöhemmin kuin ne vanhukset, jotka eivät nauttineet kahvia.

8. Kahvi tekee älykkäämmäksi

Kahvilla on tunnetusti virkistävä vaikutus ja juoma tekeekin tutkitusti myös aivoistamme virkeämmät. Jos kärsit univajeesta, kahvi voi hetkellisesti parantaa reaktioaikaa, valppautta, keskittymiskykyä sekä loogista pääättelykykyä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja