Amerikkalaisen ravitsemusasiantuntijan ja vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhujan Jeff Volekin mukaan tyydyttynyt rasva ei välttämättä olekaan terveydelle vaaraksi.
Amerikkalainen ravitsemusasiantuntija ja vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhuja Jeff Volek listasi turhaan parjatut rasvaruoat:
1. Naudanliha
Monien ihmisten mielestä kalkkuna, kana ja kala ovat terveellisiä, mutta sen sijaan punaista lihaa tulee vältää. Volekin mukaan asia ei kuitenkaan ole aivan näin yksioikoinen.
– Tällaisessa ajattelumallissa on kaksi ongelmaa. Ensinnäkin, puolet naudanlihan rasvasta on monotyydyttymätöntä öljyhappoa, samaa mitä on oliiviöljyssäkin. Toiseksi, suurin osa naudan tyydyttyneestä rasvasta itse asiassa laskee sydänsairauksien riskiä, Volek kertoo.
Volekin mukaan naudasta saa myös hyviä proteiineja ja ravintoaineita kuten sinkkiä, rautaa ja B-vitamiineja.
2. Siipikarja (nahkoineen)
Lähes kaikki ekspertit ovat yhtä mieltä siitä, että kalkkuna ja kana ovat hyväksi terveydelle. Volek haluaa kuitenkin vielä painotta, että myös nahan syönti on täysin sallittua. Kanan nahkan rasva on hyvin samantapaista kuin naudassakin.
3. Possu ja pekoni
Volekin mukaan possu on verrattavissa kanaan tai kalkkunaan. Porsaanfileessä on itse asiassa vähemmän rasvaa kuin kanan rintafileessä. Volekin mukaan edes pekonia ei kannata pelätä rasvan pelossa, mutta kaupasta kannattaa aina valita lisäaineeton vaihtoehto tuoretiskiltä.