73-vuotias professori arasteli uuden opettelua poikkeustilanteessa ja päätyi opettamaan tyhjälle luokalle ja Pinokkio-nukelle – sympaattinen mies keräsi suosiota somessa

3:11
Fiona, 26, kertoo omasta koronakokemuksestaan videolla CNN:n haastattelussa.

Amerikkalainen professori sai huomiota hänen oppilaansa twiitattua kuvan opettajansa "etätunnista".

Koronavirus on sulkenut kouluja ympäri maailmaa. Jos ovat oppilaat uuden edessä yrittäessään selvitä etäopiskelusta, ovat sitä myös monet opettajatkin.

Pohjois-Carolinan yliopistossa lakia opettava 73-vuotias John V. Orth sai huimaa somejulkisuutta montana-nimimerkillä twiittaavan oppilaansa ansiosta.

"Eristäydyn sosiaalisesti vain ja ainoastaan tämän miehen vuoksi"

Twiitissä oppilas kertoo professorinsa olevan 74-vuotias, mutta todellisuudessa Orth on vuoden nuorempi. Oppilas kertoo, ettei Orth kokenut olevansa hyvä käyttämään etäkokouksiin soveltuvaa Zoom-palvelua, joten tämä oli nauhoittanut etukäteen oppitunteja.

– Tänään katsoin ensimmäisen. Hänellä on Pinokkio-nukke eturivissä, koska hän ei tunne oloaan mukavaksi opettaessaan tyhjää huonetta. Eristäydyn sosiaalisesti vain ja ainoastaan tämän miehen vuoksi, oppilas hehkuttaa.

Sympaattisella twiitillä on reilusti yli miljoona tykkäystä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minun iässäni..."

Professori Orth itse kertoo, että Zoomin opettelu ei innostanut.

– Noh, minun iässäni sen yrittäminen yhtäkkisesti vaikutti epämieluisalta, Orth kertoo  Intelligencerille.

Niinpä mies kertoo nauhoittaneensa kasan luentoja valmiiksi, jotta hän voisi julkaista niitä tasaisesti ja oppilaat voisivat katsoa ne milloin tahansa. Lisäksi käytössä on keskustelualusta, jonka välityksellä oppilaat voivat lähettää professorilleen kysymyksiä. Orth kertoo myös päätökseen vaikuttaneen sen, ettei halunnut vaivata IT-tukea väistämättömillä ongelmillaan, kun ruuhkaa olisi poikkeustilanteessa muutenkin.

Mutta miksi Pinokkio? Orth kertoo napanneensa sen vitsillä mukaan opetustilanteeseen edesmenneen vaimonsa nukkekokoelmasta. Mies toivoi sen rikkovan jäätä erikoisen tilanteen alussa. Orth kertoo vitsailleensa, että Pinokkion nenä pitenisi aina, kun se väittäisi ymmärtäneensä jotain luennosta.

– Se tuntui toimivan enemmän kuin oletin, mies kertoo reaktioista.

"Toivon selviäväni tästä kriisistä"

Entä miten professori muuten selviää korona-ajan poikkeustilanteesta?

– Nyt kun vaimoni menehtyi, olen yksin täällä isossa talossa, ja käyn ulkona vain välttämättömistä syistä, ja pesen käsiäni ja kaikkea sitä. Minun iässäni ja korkean verenpaineen kanssa, olen riskiryhmää. Toivon selviäväni tästä kriisistä ja haluaisin vielä opettaa vuoden tai pari, ainakin siihen asti, että täytän 75 vuotta, jos luoja suo. Joten katsotaan, mitä tapahtuu.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja