Mainos

72-vuotias sinnitteli eksyneenä metsässä 19 päivää – söi liskoja ja oravia

Yhdysvalloissa 72-vuotias mies sinnitteli liki kolmen viikon ajan metsässä eksyttyään metsästysreissulla.

Gene Penaflor katosi metsästyskaveriltaan 24. syyskuuta Kalifornian pohjoisosissa, kertoo CNN. Pari oli lähtenyt eri reiteille piirittääkseen saalistaan. Penaflor oli kuitenkin kävellyt syvemmälle metsään kuin oli aikonut. Hän oli liukastunut polulla, lyönyt päänsä ja menettänyt tajuntasa.

Tullessaan tajuihinsa, miehellä ei ollut aavistustakaan kuinka kauan hän oli ollut tajuttomana. Penaflor oli aluksi yrittänyt löytää tietään pois metsästä, mutta oli lopulta luovuttanut ja jäänyt paikoilleen odottamaan mahdollisia pelastajia.

Olosuhteet metsässä olivat rankat, sillä alueella satoi lunta useampaan otteeseen ja joinakin öinä lämpötila laski noin -4 celsiusasteeseen. Penaflorilla oli yhä aseensa, mutta ei energiaa jahdata suursaalista. Niinpä hän turvautui siihen mitä löytyi lähiympäristöstä: 19 päivän ajan mies sinnitteli syömällä muun muassa oravia, sammakoita ja liskoja.

Penafloria oli etsitty tuloksetta ensin pienemmältä ja myöhemmin yhä laajemmalta metsäalueelta. Etsijät olivat lähdössä matkaan myös viime lauantaina, kun sheriffi sai puhelun metsästäjiltä, jotka kertoivat kuulevansa miehen huutavan apua laaksossa. Metsästäjien puhelinyhteys katkeili koko ajan, eivätkä poliisit saaneet aluksi lukittua sen sijaintia GPS-koordinaateilla. Sheriffintoimisto kehotti metsästäjiä tuolloin soittamaan hätänumeroon, jossa GPS-sijainti saatiin lukittua.

Metsästäjät etsivät tämän jälkeen Penaflorin huutojen perusteella ja tuntia myöhemmin pelastajat saapuivat paikalle puhelimen GPS-koordinaattien avulla.

Penaflor vietiin koettelemuksensa jälkeen sairaalaan hoitoon, josta hänet on jo sittemmin päästetty kotiin.

– Hän voi hyvin. Hän sinnittelee. Hän näyttää kuin mikään ei olisi muuttunut, paitsi että parta on kasvanut, Penaflorin poika Jeremy kertoo CNN:lle

Isän metsästysreissut on pojan mukaan pistetty toistaiseksi jäihin.

–Jos hän haluaa jälleen muutaman vuoden kuluttua lähteä metsälle, niin se käy kyllä. Mutta naljailimme hieman hänelle ja sanoimme, että tehdään siitä telttaretki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.