Pave Maijasen elämästä ilmestyy tietokirja – puhuu aiheista, joista on halunnut aiemmin vaieta: "Suomalaista populaarikulttuurin historiaa parhaimmillaan"

1:10
Pave Maijasen kuolemasta uutisoitiin 16. tammikuuta 2021.

Pave Maijasen urasta kertova tietokirja ilmestyy tänä vuonna.

Juttu on julkaistu alunperin 2. syyskuuta 2020. Se julkaistaan uudelleen Maijasen kuolinuutisen johdosta: Pave Maijanen on kuollut 70-vuotiaana

Huhtikuussa 2021 ilmestyvä tietokirja seuraa Pave Maijasen uran huikeita nousuja ja ankaria pudotuksia sekä vie aiempaa syvemmälle arvostetun muusikon elämään ja uraan. Elämäkerran kirjoittaa musiikkiin erikoistunut toimittaja Tommi Saarela.

Pekka Juhani "Pave" Maijanen on ollut yksi suomalaisen populaarimusiikin suurista vaikuttajista jo 1970-luvulta lähtien. Maijanen on sukupolvensa keskeisimpien muusikoiden joukossa ainoita, jonka tarinaa ei ole vielä kerrottu. Tulevassa elämäkerrassaan lauluntekijä summaa elämäntyötään. Samalla kirja tulee olemaan värikäs kuvaus suomalaisen populaarimusiikin suurista murrosvuosista.

Maijanen on kokenut yli 50-vuotisen uransa varrella niin savuisat vuodet Royals-yhtyeessä, 1980-luvun suuren nosteen soolourallaan kuin tuottajanroolin useiden huippuartistien ja -yhtyeiden, kuten Dingon, Wigwamin ja Hurriganesin, taustalla. Elämäänsä tiukasti julkisuudelta varjellut Maijanen puhuu kirjassa nyt myös aiheista, joista hän on tähän saakka halunnut vaieta.

– Pave Maijasen ura paljastuu todelliseksi runsaudensarveksi - ja kaikki ne tarinat tämän loistavan uran varrelta ovat suomalaista populaarikulttuurin historiaa parhaimmillaan, sanoo Tammen tietokirjojen kustannuspäällikkö Kati Lampela.

Pave Maijanen täytti 70 vuotta 3. syyskuuta ja kuoli 16. tammikuuta 2021. Tommi Saarelan kirjoittama elämäkerta Pave Maijanen - Elämän nälkä (Tammi) ilmestyy huhtikuussa 2021.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja