70-vuotiaan dj Mamy Rockin hurja tyyli − katso kuvat!

Brittiläistä Ruth Flowersia ei ikä paina. Teräsmuori tekee täysillä dj-keikkaa tanssiklubeilla ympäri maailmaa.

Ruth Flowersin dj:n ura sai alkunsa muutamia vuosia sitten, kun hän osallistui lapsenlapsensa syntymäpäivädiscoon. Lähinnä kirkkomusiikkia ja klassista poppia aiemmin kuunnellut isoäiti asteli reippaasti nuoren ja äänekkään juhlakansan sekaan.

Musiikin jytke ja energia tärähtivät rytinällä Ruthin tajuntaan. Hän päätti sillä sekunnilla ryhtyä dj:ksi nimeltään Mamy Rock.

− Tuolloin minulla ei ollut vielä hajuakaan, mitä elektroninen musiikki tarkoittaa, Ruth kommentoi uutistoimisto Reutersille.

Mestarin oppiin

Teräsmummo ei antanut tiedon puutteen häiritä, vaan hakeutui ystävän kautta ranskalaisen tuottajan Aurelien Simonin oppiin.

Simon neuvoi oppilaalleen levyjen pyörittämisen alkeet sekä auttoi tätä luomaan oman tyylin: teknomusiikkia yhdistettynä Abban, Queenin ja the Rolling Stonesin säveliin.

− Alussa koko juttu oli lähinnä vitsi, mutta se muuttui vakavaksi. Tämä kesti neljä vuotta, sillä hänen (Ruth) täytyi opetella käyttämään koneita. Minä selitin elektronisen musiikin perusteet, ja sitten hän loi oman tyylinsä, Simon kuvaili prosessia Reutersille.

Dj:nä ympäri maailmaa

Sittemmin Ruthista on sukeutunut maailmankuulu isoäiti, joka esitellyt dj:n taitojaan huippuklubeissa ja suurilla festivaaleilla aina Eurooppaa ja Yhdysvaltoja myöten. Toissa vuoden heinäkuussa häneltä ilmestyi ensimmäinen single, Still Rocking.

Osa Ruthin ystävistä oli alkuun hieman skeptisiä uuden uran suhteen, mutta perheeltä ja faneilta saatu kannustus ajaa dj:tä eteenpäin.

Cannesin filmifestivaalien esiintymisen aikana nuoriso ympäri maailmaa lähestyi rautaista tiskijukkaa.

− He sanoivat, että olen upea, ja haluamme olla kuin sinä!

Kuvat: Marjory Curty/Orel Simon/Spoa

Lähde: www.reuters.com/

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja