Oho, hevimummo Ritva syö mikroruokia ja kuuntelee vain raskasta rockia!

Seitsemän lapsen isoäiti Ritva Tikka, 58, ei pelkää elää, kuten hän itse haluaa. Raskaan musiikin ystävä harrastaa kauhuelokuvia ja syö mikroruokaa. Lastenlapset kutsuvat isoäitiään "hevimummoksi".

Ritva Tikka ei ole perinteinen pullantuoksuinen isoäiti. Hän kuuntelee heviä ja hard rockia, eikä poistu kotoaan ilman Metallica-lippalakkiaan.

– Kun lähden kauppaan ja kuljen koulun ohi, pojat huutavat minulle heti, että "Metallica jyrää". Käytän Metallica-lippistäni aina, Ritva nauraa.

Metallican lisäksi Ritvan levysoittimessa soivat muun muassa Mötley Crüe, W.A.S.P, KISS ja Twisted Sisters. Raskas musiikki on kuulunut Ritvan elämään nuoresta pitäen.

– Mikään iskelmä tai popmusiikki ei kiinnosta minua.

Mustanpuhuva koti

Kotinsa Ritva on sisustanut lempivärillään mustalla.

– Minulla on mustat pitkät verhot ja mustat matot ja tyynyt. Seinilläni on bändi- ja elokuvajulisteita, Karjala-juliste ja Jokerit-lippu. Ja Aku Ankkoja kerään myös, hän luettelee.

Musiikin lisäksi Ritva harrastaa kauhuelokuvia, joita hän tilailee netistä.

– Niitä löytyy pari hyllyllistä. Kaikki ovat hyviä, etenkin vampyyrielokuvat.

Lastenlasten on helppo jakaa mummonsa harrastukset. He kuuntelevat samanlaista musiikkia ja tykkäävät katsoa mummon kanssa elokuvia. Nytkin mummon hyllystä on muutama elokuva lapsenlapsella lainassa.

Jopa nuorin lastenlapsista on löytänyt raskaan musiikin.

– Hän on hurahtanut Hevisaurus-bändiin.

Mikropizzaa lautaselle

Kun 5–18-vuotiaat lastenlapset tulevat kylään, pelaavat he mummonsa kanssa pelikonsolilla, kuuntelevat musiikkia ja surffailevat tietokoneella. Pullaa Ritva ei lapsille leivo, hän on saanut keittiöhommista tarpeekseen jo kauan sitten.

– Kokkasin riittävästi silloin, kun omat lapseni olivat pieniä. Nykyään tulee jotain pizzaa ja nuudeleita työnnettyä mikroon. Lastenlapsillekin tarjoan valmisruokaa.

Jotkut ovat päivitelleet Ritvan elämäntyyliä ja käskeneet hänen käyttäytyä kuten muutkin ikäisensä. Ritva ei puheista välitä.

– Tunnen itseni nuoremmaksi kuin mitä olen. Puhukoot muut mitä puhuvat, minä teen niin kuin itse haluan, hän nauraa.

Kuvat: Ritva Tikka

Studio55.fi/Tuuli Lindgren


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja