7 yllättävää avokadofaktaa – näin helposti kokeilet kypsyyden!

Avokado on viime vuosina noussut todelliseksi trendiruoaksi. Tiesitkö sinä näitä faktoja superherkusta?

1. Avokadon kypsyyden voi tarkistaa kannasta

Tarkista avokadon kypsyys näin:

1. Nyppää avokadon päästä pieni ruskea kanta pois.
2. Jos kanta irtoaa helposti ja sen alta näkyy vihreää, avokado on kypsä.
3. Jos kanta ei irtoa tai kannan alta näkyy ruskeaa, avokado ei ole kypsä.

2. Avokado on hedelmä ja marja

Avokadoa voisi erehtyä luulemaan helposti vihannekseksi, mutta todellisuudessa avokado on kuitenkin hedelmä. Jos ollaan kasvitieteellisesti tarkkoja, niin avokado on myös yksisiemeninen marja.

3. Enemmän kaliumia kuin banaanissa

Banaania kehutaan usein hyväksi treeniruoaksi sen sisältämän, lihasjäykkyyttä vähentävän kaliumin vuoksi. Avokadot ovat kuitenkin todellisuudessa parempia kaliuminlähteitä kuin banaanit. Yhdessä avokadossa voi olla kaliumia yli 975 milligrammaa, mikä on lähes tuplasti banaaniin verrattuna.

4. Avokadon saa kypsäksi uunissa

Mikäli avokadonhimosi on sitä luokkaa, ettet kerta kaikkiaan malta odottaa hedelmän kypsymistäa, voit turvautua helppoon ja nopeaan niksiin. Kääri avokado tiiviisti tavalliseen alumiinifolioon ja aseta se noin 100-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi, ja hedelmä on syöntivalmis! Muista, että tämä menetelmä voi kuitenkin vaikuttaa avokadon makuun.

5. Avokado kypsyy nopeammin banaanin tai omenan vieressä

Voit saada avokadon kypsymään nopeammin, kun suljet sen pussiin yhdessä esimerkiksi omenan tai banaanin kanssa. Niiden sisältämät etyleenit nopeuttavat kypsymistä.

6. Avokado on proteiinipitoisin hedelmä

Yksi avokado sisältää noin neljä grammaa proteiinia, mikä tekee siitä yhden runsasproteiinisimmista hedelmistä. Avokadon sisältämä proteiini on erityisen hyvälaatuista, sillä keho pystyy hyödyntämään sen täysin.

7. Avokadolla voi korvata voin!

Avokadon kermainen ja rasvainen koostumus mahdollistaa sen käytön esimerkiksi leivonnassa voin korvikkeena! Näin voit tehdä herkkuresepteistä astetta terveellisempiä. Voit korvata osan voista avokadolla esimerkiksi suklaakekseissä, brownieseissa ja muffineissa.

Avokadoreseptejä:

Kokeile kotona suosittuja avokadoreseptejä! Resepti aukeaa isommaksi klikkaamalla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat