7 yleistä seksiunta: Tätä ne tarkoittavat

Oletko koskaan herännyt aamulla edelleen kiihkeänä edellisyön unista? Niin käy monelle.

– Libidosi ei lepäile, vaikka et olisikaan hereillä, kertoo seksologi Susan Block  Prevention-sivustolle.

Blockin mukaan unet auttavat alitajuntaa purkamaan kaikki elämään vaikuttavat asiat. Näitä seksifantasioita ei siis kannata ottaa kirjaimellisesti.

– Ne voivat symboloida ongelmia, haluja ja toiveita kaikilla elämän osa-alueilla, Block selittää.

Tässä seitsemän yleistä unta selitettynä.

1. Seksin harrastaminen tutun kanssa

Tämä ei tarkoita, että haluaisit pettää kumppaniasi söpön naapurin tai lähikahvilan baristan kanssa.

Se voi vain tarkoittaa, että ihailet kyseistä ihmistä ja toivoisit omaavasi joitain hänen luonteenpiirteitään, selittää Dream On It: Unlock Your Dreams, Change Your Life -kirjan kirjoittanut Lauri Loewenberg.

– Kun harrastat unissasi seksiä jonkun kanssa, se voi vain tarkoittaa, että haluat sen, mitä heillä on.

2. Pomon kanssa peuhaaminen

Tämä uni tarkoittaa, että haluat lähentyä pomosi kanssa – mutta et tarvikevarastossa. Koska seksi on niin intiimi asia, uni voi tarkoittaa, että tunnet olosi erityisen etäiseksi pomosi ideoista tai johtamistyylistä, mikä tarkoittaa sitä, että sinun pitäisi löytää tapa päästä lähemmäksi hänen ajatusmaailmaansa.

3. Yrität etsiä kumppanisi kanssa sopivaa paikkaa harrastaa seksiä

Jos unesi käsittelee sopivan seksipaikan etsimistä, se voi kuvastaa sinun ja kumppanisi välistä yhteyden puutetta.

Katso kalenteriasi. Oletko vain kiireinen sen sijaan, että pitäisit kumppanisi kiireisenä sängyssä? Saattaisi olla sopiva hetki varata aika treffi-illalle ja parisuhteen piristämiselle.

4. Seksin harrastaminen julkisella paikalla

Saatat nähdä tällaista unta, jos ystävä tai perheenjäsen esittää kritiikkiä kumppanistasi. Muiden edessä paljastelu voi kuvastaa tunteistasi siitä, miten muut ihmiset tuomitsevat elämäsi ja päätöksesi rakkaudessa.

5. Lentäminen

Olet täysin vapaa, ilman rasituksia ja annat täysin periksi fyysisille tunteille. Kuulostaako tutulta?

– Lentämisen unessa voi yhdistää läheisesti orgasmiin, Block sanoo.

Taivaalla liitely unessa voi tarkoittaa, että olet turhautunut seksielämäsi nykyiseen tilaan tai sitten alitajuntasi vain esittelee kohokohtiaan.

6. Seksin harrastaminen julkisuuden henkilön kanssa

Vaikka sinä ja vasta eronnut Brad Pitt olisittekin kiihkeissä tunnelmissa alitajuntasi syövereissä ja unesi olisi yhtä seksin ilotulitusta, oikeasti unessa ei ole kyse hänestä.

Sen sijaan seksiunet julkkiksista saattavat tarkoittaa, että etsit oman elämäsi kiintopistettä. Jos luulet, että tästä on kyse, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi johonkin projektiin töissä tai mene vaikka improvisaatiokurssille.

7. Seksiuni eksästä

Jos eksäsi ilmestyy satunnaisesti uniisi, se voi merkitä yksinkertaisesti sitä, että aivosi käy läpi henkistä kovalevyäsi. Ehkä hänen syntymäpäivänsä on kohta tai näit hänen tekemänsä päivityksen Facebookin uutisvirrassa. Mutta se ei tarkoita, että haluaisit palata hänen kanssaan yhteen.

Jos kuitenkin näet hänestä unta usein tai olet aika varma, että unet ovat seurausta tekemästäsi nettistalkkauksesta, se voi tarkoittaa, että nykyisessä suhteessasi on ongelmia, joihin kannattaisi tarttua. 

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Uusimmat